articolul anterior articolul urmator

Se pun oare bazele unui cartel anti-american?

36
6 Dec 2018 10:51:10
Cristian Unteanu

36 Comentarii

jorj eritreea
6.12.2018, 11:29:19

Domnule Unteanu, miscarea asta era de asteptat, si ma indoiesc ca americanii au un raspuns la ea...China cu drumul matasii care in OM va trece prin Siria, noul cartel cu Rusia, Iran si Qatar, al caror gaze din OM vor trece prin Siria...se vede acum de ce UNUL din motivele pentru care Siria TREBUIA sa cada...interzicerea Chinei, si al Rusiei la accesul prin Siria!!! Miscarea americana de a relua inarmarea Europei cu rachete de scurta si medie raza de actiune este stupida si nu o sa duca decit na nemultumirea aliatilor europeni!!!

-2 (14 voturi)
Swami
6.12.2018, 11:58:44

jorj eritreea UE a abdicat deja. Politica UE (Germania+ Franta) de indepartare de SUA nu a convenit nici SUA nici UK. UE fara a avea o securitate militara compenseaza prin alte mijloace. Cadouri technologice Chinei, Rusiei si iranului. Asemenea cadouri SUA nu face. Politrica de export a SUA e foarte severa cand e vorba de technologie. Germaniei nu-i pasa. Lipsa contributiei de 2% a Germaniei la NATO pentru inarmare e semnul Germaniei ca vrea sa fie neutra. Ca nu are nici un fel de pretentii. Se erijeaza intr-o natiune a pacii. Problema e ca ce hotarasc politicienii din Germania si Franta nu se prea potriveste cu profilul natiunii. Populatia celor doua fierbe gata de explozie. Pe de alta parte e evident ca demografia nu e in favoarea europenilor si ca mai devreme sau mai tarziu la fiecare neamt sau francez se vor mai adauga un musulman si un un chinez. Dar e esential cu ce valori vin acestia. Renunta UE la valorile democratice acceptand valorile musulmane si sau/comunist chineze? Sau priveste catre UK si SUA luptand pentru valorile democratice. Razboiul ideologic s-a mutat in planul economic si demografic. China comunista si tarile musulmane nu vor renunta la ideologia si valorile lor. Banul e doar un instrument ca sa-si atinga obiectivele. Elitelor UE, spre deosebire de SUA si UK, nu inteleg sau nu le pasa ce valori vor domni peste 50 de ani in Europa.

+4 (6 voturi)
jorj eritreea
6.12.2018, 12:10:39

Daca politica UE de indepartare de USA si UK nu a convenit celor doua, asta nu inseamna ca UE a cedat presiunilor acestora, iar securitatea militara a UE va fi asigurata de Rusia, iti place sau nu asta este viitorul...In ce priveste, citez: "...Renunta UE la valorile democratice acceptand valorile musulmane si sau/comunist chineze?..." Asta este o copilarie pentru ca aceste valori sint importante numai cind sint folosite de cei care le emit, USA si UK!!!

0 (8 voturi)
jorj eritreea
6.12.2018, 12:15:46

"...elitele UE,...nu inteleg sau nu le pasa ce valori vor domni peste 50 de ani in Europa..." Daca prin valori te referi la politica duplicitara si ipocrita a anglo-americnailor, atunci incheiem discutia aici...Europa si elitele lor inteleg foarte bine ce vor anglo-americanii si, sper ca, in sfirsit in viitorii citva ani vom vedea declinul final al unui imperiu a carui baze a fost pus de piratii ridicati la ranguri nobiliare de regii englezi, si culminind cu jefurea sistematica a resurselor lumii de catre americani!!!

0 (6 voturi)
Lucifer
6.12.2018, 11:33:29

Înţeleg politica Rusiei şi Chinei dar nu înţeleg politica Europei germano-franceze. Fronda lor contra SUA+UK mi se pare o sinucidere. Pentru ţările din Estul european ca România, divergenţele europene cu SUA sunt ameninţătoare din punct de vedere al securităţii. Iar o posibilă alegere a uneis din părţi va fi dramatică. Ce vom alege: economie sau securitate?

+1 (7 voturi)