În lume

articolul anterior articolul urmator

Sondaj Gallup: Erdogan, cel mai popular lider musulman al lumii

4
17 Feb 2020 12:36:14
Autor: Cristina Ene
FOTO ARHIVĂ
FOTO ARHIVĂ

Potrivit ultimului sondaj anual Gallup International condus în 50 de ţări, preşedintele turc Recep Tayyip Erdoğan este cel mai popular lider musulman al lumii, fiind urmat de regele saudit şi de preşedintele iranian.

Preşedintele turc se află de altfel şi printre cel mai bine percepuţi lideri politici ai lumii.
 
Topul celor mai bine percepuţi lideri ai lumii este condus de cancelarul german Angela Merkel, care se bucură de cea mai mare popularitate pentru al doilea an consecutiv cu 46% dintre voturi, fiind urmată de  preşedintele francez Emmanuel Macron cu 40% dintre voturi, potrivit The News.
 
Pe următoarele locuri se află preşedintele rus Vladimir Putin (36%), urmat de preşedintele american Donald Trump (31%) şi de preşedintele turc Recep Tayyip Erdoğan (30%).
 
Chestionarul Anual Galuup International a fost iniţiat în 1977 de George Gallup. Ultimul chestionar anual a fost condus în 50 de ţări: o mostră reprezentativă de 1.000 de persoane, bărbaţi şi femei, a fost selectată în fiecare ţară, chestionarul fiind aplicat în lunile noiembrie şi decembrie.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

CRISTIAN MIHAI VIRVOREA
17.02.2020, 14:17:02

Este sunit, votat de toata masa de tarani retrograzi din Anatolia, se pozeaza in fiecare zi in moschee si da declaratii furibunde la iesire, se rasteste la Bibi, cearta pe Assad si pe Asisi pentru ca au indraznit sa-i elimine pe extremisti, combina in Libia, face moschei in toata Europa si incearca sa ia fata sauditilor in tot si toate. Ce trist mi sa participi la o asemenea "competitie".

Index 4.2
17.02.2020, 14:36:48

Ce ne spune acest sondaj despre mentalitatea muciulmana? Ca daca transezi oameni( ca si sauditii) , aproape ajungi sa fii cel mai popular lider al Lumii Tale !

Carmen Florea
17.02.2020, 15:09:36

Un gunoi islamist de la Ankara .Sper va turismul turcesc anul asta sa se duca la vale .

The Fog
17.02.2020, 16:21:38

"Cel mai popular lider musulman"? Pai popularitate la trebuie astora? sau sa stie plebea ca ei sunt vocea lui Allah, si cine nu-i convins de zbarnaie poate se alege c-o casapeala scutita de taxe judiciare. Parca ar fi concursul "cine e mai inalt decat Danny de Vito", unde poti sa castigi cu 1.60.