În lume

articolul anterior articolul urmator

Spectacolul de lumini şi sunet de la trecerea dintre ani din Dubai a intrat în Cartea Recordurilor VIDEO

3
1 Jan 2018 10:24:02
Autor: Viorica Marin
Burj Khalifa
Burj Khalifa

Dubai a sărbătorit trecerea în Noul an cu un spectacol impresionant de lumini şi sunet, care a iluminat duminică la miezul nopţii Burj Khalifa, cel mai înalt turn din lume. Spectacolul a fost atât de impresionant încât a intrat în Cartea Recordurilor Guiness.

Dacă în anii precedenţi, Dubaiul a organizat focuri de artificii spectaculoase pentru a sărbători trecerea în noul an, de această dată, autorităţile au organizat un spectacol cu ​​laser care au luminat cel mai înalt turn din lume, Burj Khalifa.

După o numărătoare inversă, turnul de 828 de metri a fost iluminat de lasere în culorile Emiratelor Arabe Unite (verde, alb, negru şi roşu), cu un portret al fondatorului EAU, şeikul Zayed Al Nahyan bin Sultan şi inscripţia "2018". Proiecţiile cu laser au fost însoţite de muzică.
Acest spectacol va intra în Cartea Recordurilor ca fiind "cel mai mare spectacol laser şi audio proiectată pe o singură clădire".

Recordul anterior a fost înregistrat în Hong Kong în 2013, când suprafaţa proiecţiei laser a fost de peste 46.000 de metri pătraţi. Spectacolul din Dubai a bătut recordul precedent dimensiunea proiecţiei depăşind 109.000 de metri pătraţi.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Iris IRIS
1.01.2018, 13:27:26

Spectacolul de lumina si PETROL din Dubai a fost ceva de nemaivazut si toata populatia inclusiv turistii din lumea intreaga boceau de bucurie , dar pe de alta parte arabii ne asasineaza rudele noastre in Europa si aiurea in lume si eu sa le admir ce ? pai spectacolul respectiv a fost realizat de specialisti din RFG si Franta ...cu minretea unui arab poate evntual sa mute o piatra dintr-un loc intr-alt loc si atata tot.

+1 (3 voturi)
TITI DURU
1.01.2018, 13:49:25

Cu bani cit a cheltuit pe artifici si lasere ,hranea jumatate din copii din Yemen un an de zile,Se estimeaza ca 8 milioane de copii in Yemen sunt in pericol de moarte din cauza foametei.

+2 (2 voturi)
Turbatu
1.01.2018, 21:09:38

byha ceapaiev, copiii din Yemen de care vorbesti, sunt victimele rebelilor Houthi care sunt sustinuti de regimul de la Teheran ca sa lupte impotriva libertatii si a democratiei. ei sunt dusmanii lumii libere si ai democratiei. s-apoi, yemenitii (houthi), dau cu rachete balistice Scud spre Dubai. de ce sa ii hraneasca pe copii??? intelegi ceapaiev?