În lume

articolul anterior articolul urmator

Spital al organizaţiei Medici fără Frontiere din Afganistan, vizat accidental de un raid american. Cel puţin 16 oameni au fost ucişi

7
3 Oct 2015 11:30:04
Autor: Ana Stan
Intervenţiile chirurgicale de după atac au fost realizate într-o parte a spitalului mai puţin afectată FOTO Medici Fara Frontiere via BBC
Intervenţiile chirurgicale de după atac au fost realizate într-o parte a spitalului mai puţin afectată FOTO Medici Fara Frontiere via BBC

Un raid aerian al forţelor americane în Afganistan, care a vizat un spital al organizaţiei Medici fără Frontiere s-a soldat cu moartea a cel puţin 16 persoane, alte 37 fiind rănite, informează site-ul cotidianului The Washington Post.

Bilanţul raidului american american care a vizat un spital al organizaţiei Medici fără Frontiere din Afganistan este de cel puţin 16 morţi, 37 de persoane fiindă rănite. Zeci de membri ai asociaţiei umanitare sunt încă daţi dispăruţi. 

Statele Unite au recunoscut că au bombardat poziţii din apropiere.
 
"Centrul medical al organizaţiei Medici Fără Frontiere din Kunduz a fost bombardat de mai multe ori şi este distrus", a comunicat asociaţia umanitară, citată de ziarul Le Monde.
 
Bombardamentul s-a soldat cu cel puţin 16 morţi, iar mulţi angajaţi ai organizaţiei sunt în continuare dispăruţi.
 
În momentul raidurilor aeriene, în spitalul din Kunduz erau 105 pacienţi şi 80 de angajaţi, afgani şi străini, notează Mediafax.

Statele Unite au confirmat că au efectuat un raid aerian în cursul nopţii, la ora 2.15. „Bombardamentul a vizat persoane care ameninţau forţele coaliţiei. Este posibil ca raidul să fi provocat daune colaterale la o unitate medicală“, a declarat colonelul Brian Tribus, un purtător de cuvânt militar american, precizând că a fost declanşată o investigaţie în acest caz.
 
Organizaţia umanitară a comunicat că bombardamentul a distrus un spital din oraşul Kunduz, unde armata afgană este implicată în confruntări cu insurgenţii talibani. „Suntem şocaţi de acest atac, de uciderea angajaţilor şi pacienţilor la Kunduz“, a declarat Bart Janseens, directorul spitalului gestionat de Medici fără Frontiere.
 
Angajaţi ai spitalului, după atacul aerian FOTO Medici fără Frontiere via BBC
 
Pe 10 iulie, zece militari afgani au fost „victime colaterale“ ale unui raid aerian american efectuat în provincia Logar, în estul Afganistanului, conchide Mediafax.
   

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

arogantu
3.10.2015, 12:11:56

Responsabil ee boul de afgan care a transmis greșit coordonatele

-6 (8 voturi)
orre
3.10.2015, 13:31:33

UITE CE SE INTAMPLA DACA FAC ANGLOSAXONII+COLONIA LOR CE VOR IN LUME NESTINGHERITI. FACETI O DIFERENTA CUM SE DISTREAZA ACUM IN AFGANISTAN SI CUM SUNT UZI LA POPOU IN SIRIA, SI SE PARE VA URMA SI IN IRAK.

+8 (10 voturi)
COADAdeTOPOR
3.10.2015, 13:32:00

Neamul lui Chuck Norris isi face prieteni peste tot in lume.

+8 (10 voturi)
Ivan Purchel
3.10.2015, 13:45:14

Ce cautau ei in Siria si inca bombardau, numai ei stiu.Duceau toata lumea de nas iar acum o fac pe desteptii. Daca aflindu-te acolo atiti ani si nu poti gasi tinta inseamna ca nu te atirni serios de tara. Acest atac a fost efectuat cu trei ore mai tirziu dupa ce armata afgana a anuntat oprirea operatiunii. Americanii au anuntat ca atacul "paote avea consecinte neinsemnate"pentru alte obiecte din zona.Posibil avind in vetere victimile din acest spital. Intrebarea este cum au scapat americanii ca 500 sute de talibani sa umble liber in spatiul a 8 000 mii de ostasi ai aliantei di aceasta zona?

+5 (7 voturi)
Utilizator Adevărul
5.10.2015, 13:40:18

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările