În lume

articolul anterior articolul urmator

SUA şi Rusia, declaraţie comună după summitul de la Geneva: „Un război nuclear nu trebuie să aibă loc niciodată”

9
17 Jun 2021 07:23:08
Autor: Călin Gavrilaş
Întâlnire Joe Biden Vladimir Putin la Geneva 16 iunie 2021 FOTO EPA-EFE
Întâlnire Joe Biden Vladimir Putin la Geneva 16 iunie 2021 FOTO EPA-EFE

Summitul dintre SUA şi Rusia s-a încheiat cu o declaraţie comună referitoare la stabilitatea strategică, făcută de liderii celor două ţări.

Casa Albă a dat publicităţii declaraţia comună după conferinţa de presă susţinută de preşedintele american la Geneva, conferinţă în care Joe Biden menţiona, între altele, că ultimul lucru pe care şi l-ar dori acum Vladimir Putin ar fi un nou Război Rece, menţionează Digi24.

„Noi, preşedintele Statelor Unite, Joseph R. Biden, şi preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, observăm că Statele Unite şi Rusia au demonstrat că, inclusiv în perioade de tensiune, sunt capabile să facă progrese asupra obiectivelor comune în sensul asigurării predictibilităţii în domeniul strategic şi pentru reducerea riscurilor de conflicte militare şi a ameninţării unui război nuclear”, se arată în Declaraţia comună.

„Recenta prelungire a Noului Tratat START (Noul Tratat pentru Reducerea Armamentului Strategic - n.r.) este un exemplu în ceea ce priveşte angajamentul nostru pentru controlul armelor nucleare. Astăzi, reafirmăm principiul că un război nuclear nu poate fi câştigat şi nu trebuie să aibă loc niciodată”, mai spun preşedinţii celor două state..

„În concordanţă cu aceste obiective, Statele Unite şi Rusia se vor implica împreună într-un dialog bilateral, în scopul stabilităţii strategice în viitorul apropiat, un dialog care va fi elaborat şi solid. Prin acest dialog, vom căuta să punem baza pentru viitoare măsuri de control al armamentului şi de reducere a riscurilor”, se mai arată în declaraţia comună semnată de cei doi.

Cei doi şefi de stat s-au întâlnit timp de apropae patru ore, mai întâi într-o reuniune restrânsă, iar apoi într-o întâlnire mai largă, cu oficiali din ambele tabere, care a durat aproximativ 65 de minute. Putin şi Biden au susţinut conferinţe de presă separat.

„Relaţia dintre Statele Unite ale Americii şi Rusia trebuie să fie stabilă şi previzibilă”, a declarat preşedintele american, Joe Biden, în conferinţa sa de presă.

Navalnîi a meritat pedeapsa cu închisoarea, declară Putin la Geneva, după summitul cu Biden; ”El a acţionat în mod deliberat pentru a fi arestat”, apreciază liderul de la Kremlin

Citeşte şi:

Biden-Putin o conversaţie incomodă!

Biden se declară deschis la un schimb de deţinuţi între Rusia şi SUA

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

teasc
17.06.2021, 07:42:23

Si unde sunt papagalicismele pe care le spunea Biden ?

+2 (6 voturi)
Cody F. Rocco
17.06.2021, 07:58:42

...si eu, care ma pregateam sa gust din placerile unor lumi ca'n Borderlands, Fallout, Metro...

0 (4 voturi)
defu gabi
17.06.2021, 09:08:10

Avand in vedere ca viata bate intotdeauna filmul, declaratiile de genul „Un război nuclear nu trebuie să aibă loc niciodată” trebuie tratate ca "politeturi" intre politicieni, adica vorbe in vant de adormit plebea...

-5 (13 voturi)
Amdo Odma
17.06.2021, 08:31:35

Senilul Biden va mai tine minte saptamana viitoare ce a zis? Sa-i spuna numele lui Trump cand se referea la Putin e alta mostra de cap limpede.

-4 (12 voturi)
magnum-ultra marele
17.06.2021, 09:22:01

Domnilor si doamnelor jurnalisti, expresia "nu trebuie" expirma permisiune,nu interdictie. Adica, "nu trebuie" sa furi indica ca nu e necesar sa o faci, dar poti daca vrei.TREBUIE sa nu furi exprima ca nu ai voie sa furi. Vai de capul vostru.

-3 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările