În lume

articolul anterior articolul urmator

Supravieţuitorii Holocaustului condamnă comparaţia restricţiilor anti-Covid cu crimele naziste împotriva evreilor

13
20 Jan 2022 19:18:07
Autor: Cristina Morozan
Politicieni din Europa, din SUA şi chiar din Israel au comparat restricţiile anti-COVID-19 cu crimele naziste împotriva evreilor foto: Pixabay
Politicieni din Europa, din SUA şi chiar din Israel au comparat restricţiile anti-COVID-19 cu crimele naziste împotriva evreilor foto: Pixabay

Supravieţuitorii Holocaustului condamnă comparaţia permanentă a măsurilor pentru combaterea răspândirii pandemiei de coronavirus cu crimele naziste împotriva evreilor. Mişcarea pentru combaterea antisemitismului (CAM) a publicat joi un raport care documentează trivializarea tot mai accentuată în mediul online a Holocaustului în ultimii doi ani.

De la începutul lui 2020, peste 60 de milioane de comentarii online care au legat măsurile de combatere a pandemiei de terminologia Holocaustului au fost înregistrate, conform Agerpres.

Trivializarea Holocaustului este o parte tot mai mare a discursului mainstream, menţionează raportul CAM. „Fapt încurajat adesea de politicieni, protestatarii mărşăluiesc adesea pe străzile oraşelor lor purtând stelele galbene ale lui David”, menţionează documentul. 
 
Politicieni din Europa, din SUA şi chiar din Israel au comparat restricţiile anti-COVID-19 cu crimele naziste împotriva evreilor, ceea ce le dă apă la moară negaţioniştilor Holocaustului, potrivit preşedintelui CAM, Sacha Roytman Dratwa. El a făcut apel la realizatorii de politici publice şi giganţii internetului „să ia acest trend alarmant în serios”. 
 
Supravieţuitoarea Holocaustului Vera Grossman Kriegel, care a fost supusă unor experimente pline de cruzime când era copil de medicul nazist Josef Mengele la Auschwitz, a spus că găseşte comparaţia dintre Mengele şi susţinătorii vaccinării drept „profund deranjantă”. „Astăzi primim injecţii să trăim, în timpul Holocaustului le-am făcut ca să murim”, a spus ea. 
 
Postări de pe social media, site-uri de ştiri şi forumuri în mai multe limbi au fost examinate pentru acest studiu. Marea majoritate a acestor comparaţii, circa 57 de milioane au fost scrise în engleză, iar 2,6 milioane în ebraică, pe locul al doilea, la mare distanţă. 
 
Raportul a fost publicat cu o săptămână înainte de Ziua Internaţională de Comemorare a victimelor Holocaustului, de pe 27 ianuarie, când Germania şi Israel intenţionează să depună la ONU o rezoluţie comună care condamnă negarea Holocaustului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

Stan Toma
20.01.2022, 19:33:56

Diktatura de atunci seamana cu cea de acum . Daca ai ghinionul sa fii infectat te astepta: izoleta , izolarea , consemnarea la domiciliu si moartea . Atunci ghinionul era sa fii evreu

-1 (9 voturi)
Man Ros
20.01.2022, 20:19:54

Eu zic sa le comparam cu restrictile inumane impuse asupra populatiei din Gaza si Palestina. Asa e mai bine

+5 (5 voturi)
dumitru bogdan
20.01.2022, 20:53:29

Nici evreii nu au fost uciși din prima. Gradual, au fost scoși din societate. Lumea nu face comparație cu Holocaustul, pentru că nu există comparație. Așa văd eu. Dar până la soluția finală au fost măsuri care seamănă cu cele actuale. Un pensionar cu pensie de mizerie trebuie sa plătească un test să intre în primărie să plteasca un impozit. In același timp, la banca intri bine merci să plătești un credit sau o factura. Banca este o instituție fara de care nu poți trăi. Pai nu este fascism? Romanul nevaccinat nu poate apela la o instituție publica, dar trebuie sa i se asigure condiții să își plătească creditul luat de la multinationala. Se știe, multinationala nu infectează.

-12 (22 voturi)
Cristian saileanu
20.01.2022, 22:29:42

stim, stim nimic nu poate fi comparat cu o moarte de evreu

-15 (23 voturi)
Pano
20.01.2022, 22:44:17

An nou nefericit, Cristiane!

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (13)

Modifică Setările