În lume

articolul anterior articolul urmator

Tentativă de incendiere a Bisericii Tuturor Naţiunilor din Ierusalim. A fost arestat un suspect

17
4 Dec 2020 21:43:26
Autor: Dan Anghel
Biserica Tuturor Naţiunilor din Grădina Gethsimani s-a umplut, vineri, de fum                 FOTO: WAFA
Biserica Tuturor Naţiunilor din Grădina Gethsimani s-a umplut, vineri, de fum                 FOTO: WAFA

Vineri, un bărbat a fost arestat de către poliţia israeliană după ce acesta ar fi încercat să incendieze Biserica Tuturor Naţiunilor din Grădina Gethsimani, în Ierusalimul de Est, scrie AFP.

Poliţia a anunţat că suspectul arestat este un bărbat în vârstă de 49 de ani care „a turnat lichid inflamabil în interiorul bisericii”, după cum a anunţat purtătorul de cuvânt al poliţiei israeliene, Micky Rosenfeld, într-un comunicat de presă.  Conform lui Wadie Abou Nassar, purtător de cuvânt al Bisericilor de pe Pământul Sfânt, suspectul ar fi un evreu ortodox. 
 
Cele patru echipaje de pompieri trimise la faţa locului au acţionat rapid, împiedicând extinderea focului. Din fericire, consecinţa a fost doar că biserica s-a umplut de fum, iar băncile s-au înnegrit, scrie Agerpres.
 
Denumită şi „Basilica Agoniei", Biserica din Grădina Gethsimani este construită la poalele Muntelui Măslinilor din Ierusalimul de Est, în sectorul palestinian al Oraşului Sfânt, ocupat şi anexat de Israel. Conform religiei creştine, lăcaşul sfânt se află în locul în care Iisus Hristor ar fi fost capturat. 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

17 Comentarii

UnulDinVancouverCanada
4.12.2020, 22:29:17

“Religion is an insult to human dignity. Without it you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion.” - Steven Weinberg

+6 (14 voturi)
Index 4.2.2
4.12.2020, 22:35:55

Religia de toate denominarile, nu are nici o legatura cu Creatorul( sau creatorii nostri) ! religia este doar un alt partid politic ce foloseste ideologia mistica , pentru a aface bani, pune mana pe putere putere, si pentru a controla masele! Religia dintodeauna a franat evolutia Umanitatii, in numele Domnului! Evul Mediu Intunecat si caderea Imperiului Roman sunt doar doua din "realizarile" religiei....

+2 (12 voturi)
UnulDinVancouverCanada
4.12.2020, 22:44:22

Religiile au fost injectata pt a ghida rasa umana intr-o anumita directie in decursul istoriei... uita-te la Imparatul Constantin care s-a crestinizat dupa o vedenie in care i s-a spus ca prin semnul crucii lui Iisus va castiga o batalie cu sabia... asta in timp ce acelasi Iisus i-a zis lui Petru sa nu ridice sabia... daca morala este relativa atunci cum poti sa mai judeci oamenii ?

+5 (13 voturi)
IMGB
5.12.2020, 01:49:57

Dibis magnificus cacanadianus..... Tu nu poti fi judecat decit intr-un singur fel.....un mare timpit !!

-3 (9 voturi)
t mihai
4.12.2020, 22:37:55

"Tentativă de incendiere a Bisericii Tuturor Naţiunilor din Ierusalim. A fost arestat un suspect." Domnu Dan, în limba româna: "Tentativă de incendiere a Bisericii Tuturor Naţiunilor din Ierusalim. Un suspect a fost arestat."

+5 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (17)

Modifică Setările