În lume

articolul anterior articolul urmator

Tinere din Armata israeliană, sancţionate pentru poze indecente

2
3 Jun 2013 14:25:58
Autor: Diana Rusu
FOTO forum.bodybuilding.com
FOTO forum.bodybuilding.com

Un grup de tinere, soldaţi ai Forţelor de Apărare Israeliene (IDF), au fost sancţionate după ce au publicat pe site-urile de socializare o serie de fotografii în ipostaze „nepotrivite”. Tinerele recrute se aflau într-una din bazele militare din sudul Israelului când au realizat o sedinţă foto în lenjerie intimă şi diverse echipamente militare.

Incidentul nu este singular, în armata israeliană, care s-a confruntat în ultimii doi ani cu o înmulţire a cazurile în care tinerii soldaţi folosesc platformele de social-media pentru a publica diverse fotografii mai mult sau mai puţin potrivite, sau pentru a face declaraţii controversate.

Conform declaraţiei unui purtător de cuvânt al IDF, tinerele au fost sancţionate după “cum au considerat potrivit comandanţii lor.” De asemenea, oficiali militari israelieni afirmă că în bazele de instrucţie ale tinerilor recruţi se fac dezbateri despre comportamentul adecvat al unui soldat, în încercarea de a preveni viitoare incidente similare.

Anul trecut, ofiţerul care se ocupa de gestionarea platformelor de social-media ale IDF-ului a fost mustrat după ce a publicat pe Facebook o poză de a sa, cu faţa murdară de noroi, sub care scria în stil Obama, afirmaţie catalogată drept rasistă. Lt. Sacha Dratwa a negat acuzaţiile susţinând că doar înota în Marea Moartă.

Au fost înregistrate şi alte cazuri, mai grave în care soldaţi israelieni, deopotrivă femei sau bărbaţi, dansau sau se pozau lângă deţinuţi palestinieni legaţi la ochi, fiind de asemenea sancţionaţi de comandanţii lor.

Dezvoltarea platformelor de socializare a deschis drumul unui fenomen nou, care a adus cu sine o serie de provocări pentru rigoarea militară din întreaga lume. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Liviu Dumitru
4.06.2013, 17:07:42

DA,DA, macar sau ales toate trei ok. ,este o modalitate de exchibitionizm, cand hormonii abunda apar manifestari de genul asta, deducem ca izraelienii nu pun bromura-n ceai si pot raspunde orcand ,orcum , chiar si cu femeile la or ce fel de provocari....

+1 (1 vot)
gigione
4.06.2013, 19:18:25

Bunoace!

+1 (1 vot)
Modifică Setările