În lume

articolul anterior articolul urmator

Topul oraşelor lumii cu cei mai mulţi hoţi de buzunare

8
3 Aug 2021 10:40:08
Autor: Viorica Marin

TripAdvisor a realizat o listă cu 10 oraşe în care pot fi întâlniţi cei mai mulţi hoţi de buzunare. Barcelona s-a plasat pe locul întâi.

Când călătoresc turiştii trebuie să ţină cont sunt hoţii de buzunare. Conform „TripAdvisor”, sunt 10 oraşe ale lumii în care aceştia acţionează agresiv. 
 
Pe primul în acest top este Barcelona. ​Las Ramblas, renumita stradă pietonală şi atracţie turistică populară, este o zonă de risc, de aceea turiştii care ajung în acest oraş din Catalunia ar trebui să o evite sau să fie foarte atenţi când trec pe acolo, potrivit „The Independent”.
 
Capitala Madrid este al doilea oraş spaniol de pe listă. Este o metropolă aglomerată, în care turiştii pot întâlni mulţi hoţi. Fleamarketul El Rastro şi Metro sunt citate ca fiind unele dintre cele mai riscante locuri când vine vorba de hoţii de buzunare, dar muzeele sunt, de asemenea, locuri în care se pot fura bunurile turiştilor.
 
Din Italia, Roma şi Florenţa sunt pe listă. Plină de repere istorice şi puncte de interes cultural, Roma atrage în fiecare an milioane de turişti. Din păcate, mulţimile care se fotografiază în faţa Coloseumului fac indirect o invitaţie hoţilor de buzunare care profită de neatenţia lor pentru a le lua telefoane, camere şi portofele. Acelaşi lucru se întâmplă şi în Florenţa.
 
În Republica Cehă, străzile înguste şi pietruite ale Pragăi, străbătute de turişti în fiecare an, sunt zone în care hoţii fură cel mai mult.
 
Capitala Franţei, Parisul, este pe listă, de asemenea. Mulţimile uriaşe care se adună lângă Turnul Eiffel, Luvru şi Metrou, uşurează „munca” hoţilor de buzunare din acest oraş. Este important ca turiştii să fie atenţi la lucrurile lor atunci când se află în zonele aglomerate.
 
În Argentina, în Buenos Aires, hoţii de buzunare sunt cunoscuţi pentru „trucul muştarului”: stropesc turiştii cu muştar pe spate, pete care arată ca excremente de păsări, iar un străin „prietenos” încearcă să îi ajute şi să îi cureţe, în timp ce le fură şi bunurile.
 
Dn Grecia, Atena este plină de monumente şi atracţii în aer liber, ceea ce înseamnă foarte puţină securitate în cele mai aglomerate locuri ale oraşului.
 
În fine, în Hanoi, Vietnam: cartierul vechi al capitalei este plin de monumente istorice şi arhitectură fascinantă, unde hoţii pot fi întâlniţi la tot pasul, buzunărind turiştii.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Noah_Scînteia@Vancouver.ca
3.08.2021, 10:48:14

Inseamna ca orthodoxii romani nu se mai tin de gainarii... fura direct de pe biserici... https://adevarul.ro/international/europa/patru-romani-condamnati-inchisoare-furat-tabla-mai-multe-biserici-anglia-1_5ff734ec5163ec4271afff79/index.html

+24 (30 voturi)
cloudvick
3.08.2021, 11:17:53

sunt locurile unde emigreaza mai multi rrromi

-14 (26 voturi)
Constantine Constantine
3.08.2021, 12:12:41

Titlul trebuia pus altfel: '''' cine sint hotii de buzunare care fac ca Barcelona si Madridul sa fie raiul hotilor de buzunare?'''' Privind fotografia raspunsul e clar: niste connationali care tocmai au comemorat Ziua Holocaustului.

-22 (38 voturi)
cloudvick
3.08.2021, 13:27:01

nu avem voie sa spunem asa ceva Constantine...ca tabarasc astia cu minusurile pe noi

-14 (26 voturi)
Musceleanu
3.08.2021, 12:39:26

Da, renumita Barcelona ! Ocolo trebuie sa fii extrem de atent cu ciorditorii de buzunare si posete... 🙄 Dar daca incerci sa raportezi la Politie ajungi sa ai neplaceri si mai mari ....🥵🥵🥵

+4 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările