În lume

articolul anterior articolul urmator

Toţi participanţii la Adunarea Generală a ONU trebuie să arate că sunt vaccinaţi anti-Covid. Rusia a avut o reacţie de indignare

7
16 Sep 2021 10:39:32
Autor: Maria Ţaga
Foto Shutterstock (arhiva)
Foto Shutterstock (arhiva)

Toţi liderii şi diplomaţii care participă la Adunarea Generală a ONU, de la 21 la 27 septembrie la New York, vor trebui să prezinte dovada vaccinării împotriva COVID-19, conform regulilor oraşului. Această obligaţie a provocat indignarea Moscovei, care a descris-o ca „discriminatorie".

Într-o scrisoare din 9 septembrie, primăria democrată a New Yorkului l-a informat pe preşedintele Adunării Generale, Abdulla Shahid, că toţi delegaţii care vor să intre în incinta Naţiunilor Unite vor trebui să prezinte dovada vaccinării, potrivit Agepres. 

Potrivit scrisorii, delegaţilor li se va cere, de asemenea, „să prezinte dovada vaccinării înainte de a putea mânca, bea sau face exerciţii fizice în incinta ONU şi pentru a participa la toate activităţile de divertisment şi recreere din New York".

Această obligaţie a provocat o reacţie furioasă din partea Moscovei. Într-o scrisoare datată miercuri şi adresată preşedintelui Adunării Generale, ambasadorul rus la Naţiunile Unite, Vasili Nebenzia, s-a arătat „foarte surprins şi dezamăgit" că Abdulla Shahid a sprijinit o astfel de măsură, pe care o consideră „în mod clar discriminatorie".

„A împiedica accesul delegaţilor din ţările independente la sala Adunării Generale sau în alte spaţii din sediul Naţiunilor Unite ar reprezenta o încălcare clară a Cartei ONU", a adăugat el în această scrisoare obţinută de AFP.

Peste o sută de şefi de stat şi de guvern, printre care Joe Biden, Jair Bolsonaro, Recep Tayyip Erdogan sau Boris Johnson, şi-au anunţat dorinţa de a participa personal la Adunarea Generală a ONU.

Mai multe zeci, chiar sute de persoane, însoţesc de obicei liderii în deplasările lor, dar, din cauza pandemiei din acest an, fiecare delegaţie are impusă o limită de şapte persoane autorizate să intre în sediul ONU, dintre care doar patru vor avea acces la amfiteatrul Adunării Generale. Nu a fost permisă acreditarea niciunui jurnalist. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Ovidiu Olariu
16.09.2021, 12:34:42

Perfect ! Nu sunt vaccinati, rusii sa stea acasā si sā-si facā publicā, in continuare, indignarea !

+11 (17 voturi)
Groza Carmen
16.09.2021, 13:03:46

Sigur, discriminare, nici vorbă de altceva... Un nou tip de discriminare care sapă groapa relațiilor interumane in UE. Vă săpați singuri groapa dragii mei neomarxiști... se pare că afacerea cu serurile și tot ce ține de tratamentul COVID trebuie să prospere no matter what (sume enorme în plan mondial). Între timp, ne veți citi lecții de political correctness, prin Chifu și alții ca el, talibani ideologici - smart, but not enought.

-8 (14 voturi)
Edmond Wolf
16.09.2021, 13:37:52

Mizeria globalistă care își spune elită lucrează la înrobirea tuturor.

-11 (13 voturi)
IonIon Codreanu
16.09.2021, 12:57:01

Dacă LA ACEST NIVEL nu pot pricepe importanța vaccinării, SĂ STEA ACASĂ!

0 (6 voturi)
Groza Carmen
16.09.2021, 13:10:54

Băi, trogloditule ideologic, ce îndrugi de dragul populismului și dezinformării, vaccinarea nu garantează imunizarea completă, scrie negru pe alb: https://www.mediafax.ro/social/vaccinarea-anti-covid-19-nu-garanteaza-imunizarea-completa-19790328

-9 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările