În lume

articolul anterior articolul urmator

Trump face o declaraţie halucinantă despre ofensiva turcă împotriva kurzilor, soldată cu 500 de morţi: „Doi copii“ care au nevoie să se ciondănească un pic

24
18 Oct 2019 11:38:18
Autor: News.ro
Bombardamente în oraşul sirian Ras al-Ain FOTO AFP
Bombardamente în oraşul sirian Ras al-Ain FOTO AFP

Preşedintele american Donald Trump s-a felicitat joi seară de armistiţiul din Siria şi a spus că a decis cu bună ştiinţă să-i lase pe turci şi pe kurzi să lanseze în această bătălie feroce, pentru că sunt „ca doi copii“ care aveau nevoie să se ciondănească, relatează AFP.

„Nu este convenţional ceea ce am făcut. Am spus: ei au nevoie să se bată un pic. Ca doi copii. Îi lăsăm să se ciondănească un pic şi apoi îi despărţim“, a declarat preşedintele Statelor Unite la un miting electoral la Dallas, în Texas.

Brett McGurk, un fost emisar special al preşedinţiei americane pe lângă coaliţia împotriva Statului Islamic (SI), a denunţat aceste declaraţii ale şefului statului american drept „obscene şi ignorante“.

„200.000 de persoane nevinovate deplasate, sute de morţi, informaţii credibile care vorbesc despre crime de război, prizonieri SI care evadează şi Statele Unite care îşi evacuează şi îşi bombardează propriile poziţii sau le cedează ruşilor. Doi copii care se ciondănesc?“, a tunat el Twitter.

„Ei s-au bătut câteva zile şi a fost mai degrabă brutal“, a adăugat el, subliniind că „nicio picătură de sânge american nu a fost vărsată“.

Trump a facilitat ofensiva turcă împotriva kurzilor în Siria, retrăgând trupele americane din nord-estul Siriei.

Bătălia, care a durat o săptămână, s-a soldat cu peste 500 de morţi - în principal kurzi, inclusiv zeci de civili, şi 300.000 de deplasaţi potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

24 Comentarii

Adrian Foangǎ
18.10.2019, 11:42:45

Cretinul asta incepe sa-si dea in petic... au murit zeci sau sute de oameni in zilele cat "s-au ciondanit" dictaorul turc si kurzii.

+8 (12 voturi)
GAN
18.10.2019, 12:06:20

individul e complet rupt de realitate. Daca m-as lua de juniorii Trump tot asa? dupa ce le-as lua "putin"gatul ar declara senin ca ne-am "ciondanit" si trebuie sa ma opresc....Works for me.

+5 (9 voturi)
Florin F
18.10.2019, 12:05:22

Comentariu considerat abuziv.

val petru
18.10.2019, 12:19:31

Mda...Lumea, in nimicnicia ei, nu poate intelege geniul, stralucirea si frumusetea Marelui Lider al Planetei, vorbele Sale pline de intelepciune. Noi, sarmani antropoizi natangi, nu meritam sa existam si sa respiram acelasi aer cu Cel trimis de Dumnezeu/Univers etc. sa salveze pacea lumii si planeta in pragul colapsului...;))

+6 (6 voturi)
Goicea Niculae
18.10.2019, 12:21:21

Trump ,are curajul sa exprime adevarul ,chiar dacă persifleaza o situație tragica. Capetele încinse de nisipul din Estul Mijlociu, trebuiesc lăsate sa se spargă reciproc . America nu are ce caută sa-și sacrifice fii ,fiind amestecată in lupta perpetua ,pentru niste ideologii absurde care țin de peste o mie de ani.

-7 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (24)