În lume

articolul anterior articolul urmator

Trump anulează toate sancţiunile impuse Turciei după lansarea ofensivei împotriva kurzilor şi se prezintă victorios în Siria

32
23 Oct 2019 19:48:24
Autor: News.ro
Donald Trump FOTO Arhivă
Donald Trump FOTO Arhivă

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri ridicarea sancţiunilor impuse la jumătatea lui octombrie Turciei, după lansarea ofensivei militare a Ankarei contra kurzilor în Siria, relatează AFP.

”I-am cerut secretarului Trezoreriei să ridice toate sancţiunile impuse la 14 octombrie ca reacţie faţă de ofensiva Turciei”, a declarat Trump la Casa Albă.

El a anunţat că Turcia a informat Statele Unite cu  privire la faptul că Ankara face ”permanent” un armistiţiu de cinci zile în Siria, iar din această cauză a cerut ridicarea sancţiunilor, relatează The Associated Press.

”Acesta este un rezultat pe care noi l-am creat”, a declarat el, revendicând un succes al unui efort american.

Acest armistiţiu i-a obligat pe kurzi, foştii aliaţi ai Statelor Unite în lupta împotriva Statului Islamic (SI), să se retragă dintr-o zonă de 32 de kilometri lăţime de la frontiera turco-siriană.

”Noi am salvat vieţile multor, multor kurzi”, a declarat Trump.

Aproape toate trupele americane vor părăsi Siria, însă unele vor rămâne să păzească câmpuri petroliere în această ţară, afirmă preşedintele american.

Între timp, forţe ruse au început să efectueze misiuni comune de patrulare cu forţe kurde la frontiera turco-siriană, scrie AP.

Dacă Turcia încalcă armistiţiul, sancţiunile ar putea fi impuse la loc, a ameninţat locatarul Casei Albe.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

32 Comentarii

Ncita Co
23.10.2019, 19:53:01

Putinică, puppet master, în acțiune. Probabil că este conform planului discutat la Helsinki, între patru ochi.

+2 (6 voturi)
GAN
23.10.2019, 20:20:07

Trump face ce stie mai bine...se lauda cu realizari ce nu ii apartin. In stilu'i propriu isi aroga rezultate ce nu au legatura directa cu el. Omul e incorigibil.

+7 (11 voturi)
protector
23.10.2019, 20:16:06

"se prezintă victorios în Siria" Este o victorie de echipa In special a sefului Putin

-5 (19 voturi)
Torquemada
23.10.2019, 20:23:40

Ce ati mai papusarit voi,americanilor prin toata lumea,dar ce v-au facut rusii acum...Daca-l mai lasati pe clown la butoane,o sa ajungeti ca Japonia pana in era Meiji,izolati si absenti pe plan international.Dati-i inca un mandat ,daca nu puteti,va ajuta Putinei.

-6 (16 voturi)
victor catuna
23.10.2019, 20:45:20

Adică ce a făcut? Sancțiuni pt turcaleți după ce au lansat marele genocid. Frectie la picior de lemn. Nu știu cum îl mai rabdă pământul pe mizerabilul șobolan putinist!

+2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (32)

Modifică Setările