În lume

articolul anterior articolul urmator

Trump l-a informat pe Abbas că vrea să transfere Ambasada SUA din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim

5
5 Dec 2017 19:29:35
Autor: News.ro
Ambasada SUA din Israel FOTO CNN
Ambasada SUA din Israel FOTO CNN

Preşedintele american Donald Trump l-a informat pe omologul său palestinian Mahmoud Abbas cu privire la „intenţia sa de a transfera Ambasada Statelor Unite“ în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, a anunţat conducerea Autorităţii Palestiniene marţi, în urma unei convorbiri telefonice între cei doi lideri, relatează AFP.

În cursul acestei discuţii, Abbas l-a avertizat pe Trump asupra „consecinţelor periculoase ale unei asemenea decizii asupra procesului de pace, securităţii şi stabilităţii în regiune şi în lume“, a subliniat Autoritatea Palestiniană.

Comunicatul nu precizează dacă Trump l-a informat pe Abbas cu privire la dorinţa sa de a angaja imediat mutarea ambasadei sau dacă este vorba despre o nouă declaraţie de intenţie pe termen lung.

Abbas a „reafirmat poziţia noastră fermă potrivit căreia nu poate să existe un stat palestinian fără Ierusalimul de Est drep capitală, conform rezoluţiilor şi legii internaţionale şi iniţiativei de pace arabe“, se mai arată în comunicat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Kongo-Müller
5.12.2017, 20:34:53

Omul din Iran are dreptate. Pana nu dispare Israel, nici pace in lume nu va fi. Problema nu este Rusia, Coreea de Nord, China, USA, UE, etc ... doar extremistii din iSSrael ... neam de ucigasi.

+2 (2 voturi)
rozen Yosef
5.12.2017, 21:35:59

Kongo-Muller Sunteti un FIN observator al situatiilor politice si, desigur, un foarte bun cunoscator al Istoriei. De aceea imi permit o intrebare cu sperantza TIMIDA de a fi vrednic cu un raspuns de la Domnia Voastra/ Cand ati facut afirmatia ca: 'Pana nu dispare Israelul, nici Pace in lume nu va fi", vati gandit oare cata PACE a fost in lume intre anii 70 [cand Ierusalimul si Statul Evreiesc au fost distruse de Imperiul Roman] si pana in 1948 cand s-a REinfiintat Statul Israel? Asadar, pe scurt, vreti sa afirmati ca timp de 1878 de ani [in perioada anilor 70 - 1948] a fost in lume PACEA care acum va lipseste? [si care sperati sa o obtineti cu ajutorul Iranului!]

0 (2 voturi)
Mircea Vidrascu
6.12.2017, 10:04:03

Kongo-Muller : Pină nu dispar oameni ca tine care urăsc alți oameni numai pentru că sunt "altceva" nu va fi pace în lume...

-1 (3 voturi)
Kongo-Müller
6.12.2017, 17:42:06

@ rozen Yosef, cu tot respectul, trebuie sa va raspund cu o intrebare. Va rog sa-mi spuneti cati oameni albi au fost pe continentul american in anul 70 ? Si daca imi puteti da o solutie cum am putea evacua toti urmasii oamenilor albi de pe acest continent si cum am putea retrasa granitele statelor existente in acel an, atunci voi fi foarte de acord ca statul evreiesc exista de dinainte de anul 70 si nu din 1948. De cand Ytzak Rabin a fost ucis de evrei deoarece dorea pace cu palestinienii, si poporul evreiesc dansa in strada de bucurie, de atunci am ajuns la concluzia asta, nu e nevoie de 1878 de ani.

Utilizator Adevărul
6.12.2017, 17:44:14

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările