Trupul studentei la Cambridge care s-a aruncat dintr-un avion a fost găsit de localnici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o mai bine o săptămână de căutări, corpul Alanei Cutland, studenta de la Cambridge care s-a aruncat dintr-un avion uşor în Madagascar pe 25 iulie, a fost găsit: un trib local a luat la pas, în picioarele goale, zona de savană parcurgând peste zece kilometri zilnic, şi înfruntând pericole precum animale carnivore, şerpi sau riscând să se îmbolnăvească de malarie din cauza ţânţarilor.

Căutările au avut loc pe o arie de savană de aproximativ 40 de kilometri.

Părinţii şi autorităţile nu aveau speranţe prea mari că va fi găsită pentru că zona e dificil de străbătut, cu mlaştini, râuri şi populată de animale carnivore, precum Fossa (asemătătoare unor feline). Însă localnicii, conform tradiţiei, au sacrificat o vacă pentru a avea noroc în căutări şi au făcut eforturi foarte mari, croindu-şi drum prin vegetaţia densă şi cercetând porţiune cu porţiune.

„Au găsit-o pe pământ recunoscând-o după păr, încălţăminte şi haine. Sătenii au înfăşurat-o într-o folie de plastic şi au transportat-o în sat.

Mâine va ajunge în capitală (Antananarivo) cu un elicopter. Ambasada britanică a fost deja informată”, a spus poliţia care a spus că se vor face şi teste toxicologice.

Ipoteza „care stă încă în picioare” pentru  anchetatori, deşi nu sunt convinşi, este că accesele de paranoia suferite de Alana, ca şi comportamentul său înainte, dar şi la momentul în care s-a aruncat în gol, în ciuda eforturilor însoţitoarei sale şi chiar a pilotului, s-ar datora medicamentelor împotriva malariei, aceasta fiind părerea părinţilor săi.

Medicamentele anti-malarie, cel mai cunoscut dintre ele fiind Lariam, dezvoltat de armata SUA în 1970, sunt cunoscute pentru efecte adverse precum halucinaţii, accese de paranoia şi crize de anxietate fiind documentate cazuri de suicid şi de internări in spitale psihiatrice mai ales ale soldaţilor affaţi în misiuni în Africa.

Studenta se afla abia de opt zile pe insula africană pentru un proiect de cercetare pe care şi-l finanţa singură, şi care ar mai fi durat încă cinci săptămâni, dar cum lucrurile nu mergeau în direcţia dorită (ea studia o specie rară de crabi), se întorcea acasă, fiind însoţită la aeroport de o profesoară.

Pilotul avionului a spus că la momentul urcării în avion pe Alana o durea capul şi că în cele 10 minute de la decolare şi până să sară în gol nu a vorbit deloc. De asemenea, atunci când profesoara care se afla lângă ea se străduia să o împiedice să cadă, nu a spus nici un cuvânt, doar s-a luptat să se elibereze.

Alana plecase spre aeroport de pe insula Anjajavy, unde era cazată, hotărându-se să părăsească insula după ce vorbise cu părinţii săi.

Poliţia locală a spus că ea era frustrată de cum mergea proiectul său de cercetare şi de aceea se întorcea acasă, în Marea Britanie

Ea l-a contactat de mai multe ori pe supervizorul cercetării, iar în conversaţiile cu părinţiii săi îşi exprima „anxietatea” şi dezamăgirea”.

Membrii familiei au spus că că Alana „profita cu entuziasm şi spirit de aventură de orice oportunitate oferită” şi că mersese în acel intership pentru a-şi completa studiile în ştiinţe naturale de la Universitatea Robinson aparţinând de Cambridge.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite