Conform surselor DPA, Consiliul Nord-Atlantic, care guvernează NATO, nu a putut începe miercuri procesul de aderare, aşa cum era planificat.
Miercuri, Suedia şi Finlanda şi-au depus oficial cererile de aderare la NATO.
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan se opune aderării Finlandei şi Suediei sub motivul că cele două ţări găzduiesc persoane pe care le consideră teroriste, şi anume membri ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi apropiaţi ai clericului Fethullah Gulen. Un fost aliat politic al lui Erdogan, Gulen este acuzat de liderul de la Ankara de orchestrarea unui puci împotriva sa.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
4 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
De asta nu e bine cu unanimitatea in NATO, UE si alte organisme de genul asta. Te trezesti ca o vagauna precum Turcia sau Ungaria se pune contra. Trebuie modificate regulamentele ca sa se ia decizii doar cu majoritate.
Una e NATO fara Turcia, alta e fara Finlanda si Suedia. Daca nu e primita in UE, Turcia niciodata nu va accepta cele doua tari in NATO. Motive va gasi permanent.
Decat cu o Turcie adevarat foarte puternica in NATO dar pe care nu te poti baza deloc fiindca face ,,ochi dulci '' Rusiei ,mai bine lipsa Tarile NATO trebuie sa actioneze ca un tot unitar ,nu sa traga fiecare in directia sa in functie de interese meschine .
Atât Ungaria, cât și Turcia demonstrează că nu merită să facă parte din UE și din Nato. Când 99% din țările membre sunt de acord cu o acțiune, iar una e împotrivă, ar trebui să se pună serios problema dacă acea țară are ce căuta în acea uniune.