„Suntem deschişi la o negociere după un model similar celui în vigoare pentru S-300 de pe Insula Creta, în Grecia”, a spus Akar într-un interviu acordat cotidianului Hurriyet.
În urma protestelor Turciei, Ciprul a renunţat în 1999 la desfăşurarea pe teritoriul său a unor sisteme S-300 achiziţionate din Rusia. În urma unui acord cu Atena, armele respective au fost instalate în Creta, cu statut „non-operaţional”, notează AFP, potrivit Agerpres.
Decizia Turciei de a se înarma cu sistemul S-400 a înrăutăţit relaţiile cu partenerul său din NATO SUA. Washingtonul contestă această achiziţie, afirmând că rachetele S-400 sunt incompatibile cu sistemele defensive ale NATO şi ar putea fi folosite pentru colectarea de informaţii. Drept răspuns, SUA au suspendat participarea Turciei la programul de producţie a avioanelor de luptă F-35, cele mai avansate modele americane.
Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat vinerea trecută că poziţia SUA cu privire la acest subiect nu s-a schimbat şi a cerut Turciei să renunţe la rachetele ruseşti.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
16 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
La cat s-a umflat in pene Erdoganu', si-a facut gat turcaletele, as fi curios cu ce l-au prins americanii la inghesuiala, pana la urma....
Pai au nevoie de bani turcii. Economia e in cadere libera, inflatia e mare preturile cresc rapid, falimente.
emoji....Erdogan se teme de un nou Atentat. Turcia zice că America nu a fost străină de Atentatul trecut. Așa a scris presa.
@ emoji, achiziția a 4 sisteme S-400 a însemnat un contract de 2,5 miliarde $, Turcia primind 2 sisteme, produse în Rusia și dreptul de a produce 2 sisteme în licență. În ultimii ani Turcia a decis să producă pe plan intern armament, sub diferite licențe,...
phiii....asta e lovitura supt centura.....................ce anume s-a intimplat????
Vezi toate comentariile (16)