În lume

articolul anterior articolul urmator

UE vrea combaterea teoriilor conspirative despre o legătură între 5G şi răspândirea COVID-19

6
3 Jun 2020 06:27:30
Autor: News.ro
FOTO via Getty Images North America
FOTO via Getty Images North America

Statele Uniuni Europene mizează pe 5G pentru stimularea creşterii economice şi vor să combată teoriile conspirative care fac o legătură între tehnologia wireless şi răspândirea noului coronavirus, care au dus la incendierea echipamentelor 5G în mai multe locuri, transmite Reuters.

Potrivit organizaţiilor de lobby în telecomunicaţii ETNO şi GSMA, astfel de alarme false au avut ca rezultat peste 140 de atacuri prin incendiere împotriva infrastructurii, cum ar fi antenele de telefonie mobilă din 10 state europene şi atacuri împotriva muncitorilor de întreţinere.

În Marea Britanie au avut loc 87 de incendieri şi în Olanda 30, fiind raportate cazuri şi în Franţa, Belgia, Italia şi Germania.

Potrivit unui document al UE obţinut de Reuters, statele membre şi-au exprimat îngrijorarea legată de răspândirea dezinformărilor referitoare la reţelele 5G, într-o videoconferinţă care a avut loc vinerea trecută.

Consiliul de miniştri ”a afirmat importanţa combaterii răspândirii dezinformărilor legate de reţelele 5G, în special cele potrivit cărora aceste reţele reprezintă un risc pentru sănătate sau au legătură cu COVID-19”.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a respins aceste acuzaţii, afirmţnd că virusurile nu pot călători prin unde radio sau prin reţele mobile şi că boala COVID-19 s-a răspândit şi în ţări fără reţele 5G.

Comisia Europeană a respins la rândul ei astfel de afirmaţii. UE consideră că 5G poate fi un mijloc de redresare a economiei după coronavirus şi de a concura mai bine cu SUA şi China.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Lica Mosu
3.06.2020, 07:15:36

@ Ady...News ! Au si ei analfabetii lor ! Ai nostri nici n-au auzit, ai lor au auzit ca... PS Ca si ...,,news" -urile: ale lor cu 5G ale noastre cu gutza, margherita, flick sau abby talent !! PPS (subst. proprii se scriu cu majuscula !

0 (2 voturi)
Gyuse Bogdan
3.06.2020, 08:40:43

5G dezvolta economia precum telecomanda. Va combate un tip Rife. Sa mai spun ceva si de Tesla? Nu inteleg nimic din asta cercetatorii de rit nou promovati semi-doct. Argumentul O.M.S. denota infantilism. Analfabetismul fiind deja o constanta. O harta primara, de tratare a simptomatologiei cu ajutorul undelor scalare, a fost dezvoltata de Rife prin anii `70. Iar ceea ce functioneaza intr-un sens, poate functiona si in sens invers. Daca nazistii si comunistii au ars opere de arta sau lucrari stiintifice ce le contraziceau ineptiile, urmasii, intitulati progresisti, falsifica si ascund lucrarile stiintifice. Naravul ramane. Nu puteti combate decat cu bocancul semi-doct. Stiinta va contrazice!

0 (2 voturi)
defu gabi
3.06.2020, 09:47:32

In Romania interbelica si in timpul WWII a existat un cercetator, Antal, care a derulat o serie de experimente cu unde electromagnetice si interferente. A inventat un dispozitiv cu aplicatii militare cu care se putea creste ori reduce starea de agitatie a soldatilor de la distanta. La extremitatile cursei potentiometrului de control se obtinea, fie somnolenta ori lesinul subiectului, fie cresterea agitatiei si tensiunii arteriale pana la limita atacului cerebral... Aparatul avea o raza de actiune eficace pana la 3-3,5 km distanta de antene... Nu stiu daca armata romana a ajuns sa beneficieze vreodata de inventia respectiva intrucat in timpul WWII, germanii "aspirau" tot ce prindeau in materie de inventica si cercetari iar dupa caderea Germaniei, rusii impreuna cu americanii au impartit "prada" stiintifica germana... Cu alte cuvinte, ne putem imagina cam pe unde s-au "ratacit" dupa 1945, multe din inventiile si cercetarile acaparate de germani inainte si in timpul razboiului...

+1 (1 vot)
Realist
3.06.2020, 10:01:09

Bogdanele, esti ramas raaaau de tot in urma, asa cum cu vreo 100 de ani ! Ai tu legatura cu stiinta cat baba cu boxul ! Royal Raymond Rife s-a nascut, bietul, in secolul ... 19 ! Prin anii 30' ai secolului 20 (ohooo !) a pretins ca a dezvoltat o tehnica de vindecare a cancerului. Nu prea l-a bagat nimeni in seama (si chiar nu era cazul) si a murit in 1971 (ohooo !), dar s-au gasit speculanti care sa-i reincalzeasca ideile prin anii 90 - pacalind fraieri si oameni disperati cu false aparate care ar vindeca cancerul - unii fiind condamnati de instanta. Cam asta e Bogdanel al nostru ... este exact printre aia care dau foc la stalpii de telefonie mobila !

-1 (1 vot)
Gyuse Bogdan
3.06.2020, 10:46:07

Realist simplis, un fel de sferto-doctism Si Reich a fost condamnat, tot pentru astfel de aparate, iar acum conceptele lui sunt folosite inclusiv in sistemele 5G. Daca te dor dintii, maselele, pe un smart instaleaza o aplicatie de frecvente, si seteaza valorile 0.20 - 0.26 Arhimede, este la fel de valid azi, pe cat de valid era acum 2.200 de ani. Probabil tu esti un urmas al soldatului lui Arhimede. Te curenteaza stiinta, dar esti prieten cu semi-analfabetismul institutional. Namol!

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)