În lume

articolul anterior articolul urmator

Un alpinist a primit jumătate dintr-o comoară de pietre preţioase găsite pe Mont Blanc

1
5 Dec 2021 23:49:49
Autor: Anne-Marie Sandu
FOTO  vsco.co
FOTO  vsco.co

Un alpinist care escalada Mont Blanc, în Franţa, a dat peste o comoară de smaralde, rubine şi safire îngropate de zeci de ani. El a primit jumătate din pietrele preţioase pe care le găsise într-o cutie. Alpinistul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, descoperise nestematele în 2013 şi a fost lăudat după ce a predat cutia poliţiei, aşa cum prevede legea franceză.

Cutia aparţinuse, cel mai probabil, unei persoane aflate la bordul unui avion indian care s-a prăbuşit în munţi în urmă cu o jumătate de secol, relatează BBC.
 
Acum, el a fost recompensat cu jumătate din comoara formată din sute de pietre preţioase, iar autoritatea locală din Chamonix a luat cealaltă jumătate, după ce în prealabil a încercat - fără succes - să dea de familia proprietarului din India.
 
Oficialii cred că pietrele preţioase provin probabil din zborul din 1966, care se afla pe ruta Mumbai - New York când s-a prăbuşit. De atunci, pe munte au fost găsite rămăşiţe umane, precum şi bagaje aparţinând celor aflaţi la bord. În 2012, a fost găsită o geantă cu corespondenţă diplomatică din India. Geanta conţinea ziare, calendare şi o scrisoare personală datată 1966.
 
Fizicianul Homi J. Bhabha, cunoscut drept „părintele” programului nuclear indian, s-a numărat printre cei care au pierit în accidentul din 1966.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Cristian saileanu
6.12.2021, 12:40:29

omul gaseste, statul jefuieste

-9 (9 voturi)
Modifică Setările