În lume

articolul anterior articolul urmator

Un băieţel sirian de doar patru ani a fost găsit de echipele ONU în timp ce rătăcea prin deşertul Iordaniei

2
18 Feb 2014 05:22:33
Autor: Antonio Glodeanu
Un băieţel sirian de doar patru ani a fost găsit de echipele ONU în timp ce rătacea prin deşertul Iordaniei FOTO Andrew Harper
Un băieţel sirian de doar patru ani a fost găsit de echipele ONU în timp ce rătacea prin deşertul Iordaniei FOTO Andrew Harper

Un băiat în vârstă de doar patru ani, din Siria, a fost găsit în timp ce rătăcea prin deşertul Iordaniei de către o echipă a Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiati (UNCHR). Aceştia au descoperit copilul care merge singur prin deşert după ce se pierduse de familia sa care fugise din Siria, informează BBC.

Băieţelul de numai patru ani, pe nume Marwan, a pornit singur prin deşertul Iordaniei, având asupra sa doar o pungă cu câteva lucruri, după ce s-a pierdut de ceilalţi membri ai familiei. Deşi imaginile cu sirieni care traversează deşertul nu sunt atât de rare pentru echipele ONU, călătoria băiatului de patru ani este neobişnuită.

Andrew Harper, şeful organizaţiei umanitare ONU, a fost cel care l-a văzut primul pe copil şi cel care a realizat fotografia cu acesta în deşert. „Majoritatea grupurilor care conţin şi minori sunt conduse de către mame, însă este pentru prima dată când vedem un copil singur rătăcind prin deşert”, a declarat Andrew Harper.

Potrivit statisticilor, aproximativ un milion de copii sirieni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele din cauza războiului.

„Călătoria în deşert poate dura câteva zile sau chiar săptămâni. Este foarte periculos şi din cauza temperaturilor scăzute care apar noaptea. E aproape imposibil ca un copil de patru ani să traverseze deşertul. Credem că s-a rătăcit de mama sa în timpul nopţii”, a anuntat Andrej Mahecic , purtătorul de cuvânt al Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi.

La scurt timp după ce imaginea a fost realizată, echipa UNCHR a reuşit să localizeze părinţii băiatului de patru ani într-o tabără de refugiaţi din Iordania.

În prezent, peste 600.000 de refugiaţi sirieni sunt înregistrati de UNCHR din aproximativ 2,4 milioane de persoane care au fost forţate să îşi părăsească locuinţele. Războiul din Siria a provocat, în cei trei ani de conflict, moartea a peste 136.000 de persoane.


Citeşte şi:

Ministru sirian: Negocierile în cadrul conferinţei Geneva II sunt „sortite eşecului”

Negocierile purtate de ţările occidentale şi reprezentanţii Siriei, în cadrul conferinţei de pace Geneva II, sunt „sortite esecului”, a anunţat, marţi, ministrul sirian al Reconcilierii naţionale, Ali Haidar, potrivit AFP.
 
Negocierile de pace de la Geneva privind Siria au eşuat. Marea Britanie arată cu degetul spre regimul Bashar al-Assad
 
A doua rundă a conferinţei de pace pe tema Siriei organizată la Geneva s-a încheiat sâmbătă, fără rezultat şi fără stabilirea unei noi serii de discuţii, anunţă Lakhdar Brahimi, emisarul special al ONU şi al Ligii Arabe.
 
Peste 600 de civili au fost evacuaţi din oraşul sirian Homs
 
Peste 600 de civili au fost evacuaţi, duminică, de către echipele ONU şi ale organizaţiei Semilunii Roşii Siriene (SARC), dintr-un cartier asediat al oraşului sirian Homs, relatează BBC.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Stefan Banciu
18.02.2014, 08:33:27

Comentariu considerat abuziv.

Dobrican Felician
18.02.2014, 16:34:08

Sunteti mai mult decit penibili cind puneti botu' la orice dezinformare facuta de presa occidentala. Am invatat sa nu mai cred in manevrele Guvernelor si Mass-media occidentale dupa 2003,cind ne bombardau cu informatii despre arsenalul de WMD,ale regimului Saddam Hussein. Intre timp adevarul a iesit la iveala,baietelul respectiv era in spatele unui grup de refugiati printre care se numara si mama sa.

+3 (3 voturi)
Modifică Setările