În lume

articolul anterior articolul urmator

Un clip filmat de un pilot civil surprinde 12 presupuse „OZN-uri” zburând în formaţie

25
7 Dec 2021 17:40:27
Autor: Cristina Ene
Piloţii civili au surprind o formaţiie de „ozn-uri” în Marea Chinei de Sud FOTO captură The Sun
Piloţii civili au surprind o formaţiie de „ozn-uri” în Marea Chinei de Sud FOTO captură The Sun

Un clip filmat din cabina unui avion comercial surprinde o formaţie de 12 obiecte zburătoare în vestul Oceanului Pacific, în zona intens disputată a Mării de Sud asupra căreia China are pretenţii teritoriale aproape în întregime, relatează The Sun.

Pilotul este auzit minunându-se de luminile curioase ce par să provină de la aparate de zbor deplasându-se ordonat şi care dispar intermitent între nori înainte să se facă nevăzute.
 
Iniţial sunt vizibile doar nouă lumini ca apoi să apară altele în şiruri de câte patru.
 
Un pilot comentează: „Nu ştiu ce este asta. Este o chestie ciudată. Este ceva ce zboară”. Ca apoi să adauge: „S-a dus”.
 
Înregistrarea făcută la aproape 12.000 de metri înălţime a fost distribuită pe reţelele sociale, stârnind reacţii de la „nemaipomenit” la cel mai bună filmare a unui OZN.
 
Alţii au încercat să găsească explicaţii fiind de părere că acele lumini ar putea fi rachete de semnalizare trase de un avion.
 
De asemenea ar putea fi parte a unor jocuri strategice având în vedere zona tensionată a Mării de Sud - o rută importantă de transport, pescuit şi bogată în depozite neexploatate de petrol şi gaze. China a construit recent aici insule artificiale pe care a instalat baze militare. Mai multe ţări vecine îşi reclamă dreptul la aceste ape conform Convenţiei ONU privind legislaţia mărilor.
    
SUA au dat curs interesului populaţiei pentru OZN-uri şi fenomene aeriene neexplicate, amplificând şi mai mult curiozitatea americanilor după un raport al Pentagonului publicat în iunie în care acesta a admis oficial în termeni clari că unele incidente observate pe ceruri nu au putut fi explicate. Însăşi şefa Informaţiilor Naţionale, agenţie ce coordonează toate serviciile de spionaj, a recunoscut că unele fenomene ar putea avea origine extraterestră. Totuşi, practic, raportul nu a dezvăluit nimic mai mult decât că au fost identificate incidente neobişnuite implicând obiecte ce par a nu fi supuse legilor cunoscute.
 
Recent, Pentagonul a luat lucrurile şi mai în serios şi a înfiinţat un birou special dedicat evaluării acestor incidente şi numit Airborne Object Identification and Management Synchronization Group. Acesta va colabora cu agenţiile secrete pentru a înregistra şi analiza întâlnirile piloţilor militari cu obiecte sau fenomene neidentificate.
 
Biroul este subordonat subsecretarului apărării pentru informaţii şi securitate şi se va centra mai ales pe observările care au avut loc în spaţii aeriene restricţionate cu scopul de a „evalua şi combate orice ameninţare la adresa aeronavelor şi securităţi naţionale”.
 
Pe de altă parte, în alte părţi ale lumii, incidentele raportate de piloţii civili sunt de obicei lăsate deoparte sau abandonate, după cum arată documente anterior clasificate, obţinute conform legii accesului la informaţie din Canada. Acestea expun înregistrări ale unor incidente raportate controlorilor de trafic aerian dar şi trimiterea unor avioane de luptă pentru a intercepta aparate de zbor apărute pe radar şi care apoi au dispărut.
 
Un fost pilot din armata canadiană, Jock Williams, cu o carieră militară de 36 de ani, a dezvăluit că rapoartele nu sunt delocinvestigate,neexistând niciun interes real pentru ele.
 
Clipul poate fi urmărit pe site-ul The Sun.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

25 Comentarii

Stefan din Nord
7.12.2021, 17:53:30

Tehnologia chinezeasca in actiune .

+1 (3 voturi)
Groza Carmen
7.12.2021, 17:57:33

As ruga extraterestrii sa stearga Moskova de pe fata pamantului, nu Pekinul, ci Moskow first!

-14 (20 voturi)
Steve
7.12.2021, 18:07:35

Nici o problema, fa o lista cu orasele care le vrei sterse, dute la sfinxul din Bucegi de anul nou, il mangai pe texticule ca sa te incarci cu energie si da-i lista. El va trimite ozn-urile si se va rezolva. Intre timp poti sa te antrenezi cu Iliescu numai ca el nu are asa multe ozn-uri.

+3 (9 voturi)
d cioc
7.12.2021, 18:25:55

trucaj ieftin...

0 (2 voturi)
Kongo-Müller
7.12.2021, 19:07:49

Nu credem in virusi, nu credem ca spitalele sunt pline cu bolnavi, dar credem in OZN-uri.

+1 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (25)

Modifică Setările