În lume

articolul anterior articolul urmator

Un distrugător american a sărit în ajutorul unui vas iranian aflat în dificultate

16
17 Oct 2020 09:30:24
Autor: Ion Gaidau
Distrugătorul USS Winston S. Churchill patrulând în Oceanul Indian FOTO EPA
Distrugătorul USS Winston S. Churchill patrulând în Oceanul Indian FOTO EPA

Distrugătorul american USS Winston S. Churchill a sărit în ajutorul unei nave sub pavilion iranian aflată în dificultate în Marea Oman, anunţă Coaliţia maritimă multinaţională într-un comunicat emis vineri.

Nava sub pavilion iranian s-a defectat joi şi a lansat un semnal SOS către distrugătorul american. Odată ce distrugătorul a ajuns în aproprierea vasului aflat în dificultate, marinarii au explicat că bateria motorului era „moartă” şi că au rămas fără apă şi alimente, potrivit sursei citate. După ce le-au furnizat apă şi hrană, marinarii americani au chemat Garda de Coastă a Omanului.

Inamici declaraţi, Iranul şi Statele Unite fac cu regularitate schimb de declaraţii belicoase şi se acuză reciproc de „terorism”, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Dar, potrivit Convenţiei internaţionale pentru protejarea vieţii umane pe mare, navele trebuie să acorde asistenţă oricărui vas aflat în dificultate, indiferent de naţionalitate.

Coaliţia maritimă multinaţională grupează zeci de nave, în special americane, turceşti, pakistaneze şi europene, care patrulează în apele internaţionale în Orientul Mijlociu, unde se află unele dintre cele mai importante căi de transport maritim din lume.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

Zevescu Zev
17.10.2020, 09:49:43

Dar era halal mancarea?

-2 (4 voturi)
Mircea Nistor
17.10.2020, 09:57:13

Mai mult că sigur, de fapt dacă era"kousher" ,automat era și "halal". Mulțumită "political correctness " și datorită diversității religioase a actualului popor american,poți fii sigur că la bordul navelor militare se găsește mâncare și băutură pregătite în acord cu cutumele religioase a fiecărui membru al U.S.Navy: evreu, musulman,hindusă,Sikh și ce religii or mai avea cei de pe bord...

+4 (4 voturi)
Sorin Constantin
17.10.2020, 09:57:35

@ Zevescu..., de pe nava de luptă amerikakană s-au oferit marinarilor civili iaranieni, alimente pregătite după restricțiile pentru marinerii amerikakani etnici evrei, ori musulmani...Salaam Alechum, ori Șalom, că pace ție....Cip, cirip...cip, cip, cip....

-9 (9 voturi)
Ionel Marcu
17.10.2020, 10:05:00

Dacă am înțeles bine, în situații extreme Coranul le dă voie să mănânce orice, porc de exemplu, până se salvează.

+1 (1 vot)
Victor Nagy
17.10.2020, 10:11:34

„Un distrugător american a sărit în ajutorul unui vas iranian aflat în dificultate ” Asa ! Si ? Sa le dam un Nobel pentru omenie ? Ca si in America sunt Oameni ... stiam Recent am citit o poveste cum o haita de lupi a asistat o femeie la nastere si a proteja-o prin America , Canada ....iarna .

-3 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările