În lume

articolul anterior articolul urmator

Un masacru sălbatic din Burkina Faso a fost executat în mare parte de copii

4
25 Jun 2021 00:29:26
Autor: Emanuel Neuman
Trupe în Burkina Faso / FOTO EPA-EFE
Trupe în Burkina Faso / FOTO EPA-EFE

Un masacru din Burkina Faso în care au fost omorâţi peste 130 de oameni  a fost executat în mare parte de copii cu vârste între 12 şi 14 ani, conform unor informaţii transmise de ONU.

Masacrul a avut loc pe 4 iunie. Atacatorii au pătruns într-un sat din nord-estul statului Burkina Faso şi început să-i execute pe locuitori şi să dea foc caselor, în ceea ce a fost catalogat drept cel mai grav atac din ultimii ani într-o regiune şi aşa grav afectată de grupări jihadiste, notează Reuters.

Un purtător de cuvânt al guvernului a anunţat că majoritatea atacatorilor erau copii, iar ONU a condamnat în termeni duri evenimentele.

„Condamnăm puternic recrutarea de copii şi de adolescenţi de grupări armate. Este o încălcare gravă a drepturilor fundamentale ale copilului”, a transmis UNICEF.

În ciuda intervenţiei unei coaliţii internaţionale şi a trupelor ONU de păstrare a păcii, jihadiştii continuă să facă victime în Sahel, inclusiv în Mali şi Niger.

Oficialii din nordul statului Burkina Faso, regiune controlată în mare parte de jihadişti, au declarat că grupările armate au recrutat tot mai mulţi copii în ultimii ani.

Atacul de la începutul lunii reprezintă un nou punct negativ în abisul în care se află Burkina Faso. Începând cu 2018, sute de oameni au fost ucişi şi peste un milion au rămas fără locuinţe, ajungând în tabere de refugiaţi din zonele aride ale statului african.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

glory14 glory88
25.06.2021, 00:48:44

izlamul este religia pacii desigur. not all muzlims nu le intelegem noi cultura

-5 (7 voturi)
Noah_Scînteia@Vancouver.ca
25.06.2021, 04:31:27

Insetat de sânge: "'Uciderile lui Dumnezeu în Biblie " de Steve Wells Probabil că ați auzit de câteva dintre poveștile din această carte. Potopul lui Noe, Sodoma și Gomora, poate David și Goliat. Dar există mai mult de 100 de altele care sunt necunoscute de aproape toți. Știați, de exemplu, că Dumnezeu: * A forțat prietenii și familia să se omoare reciproc pentru că au dansat gol în jurul vițelului de aur al lui Aaron? * Nemultumitii arși de vii, a forțat supraviețuitorii să mănânce prepelițe până când le-a ieșit literalmente din nas, a trimis „șerpi aprinși” să muște oamenii pentru că s-au plâns de lipsa de hrană și apă și a ucis 14.700 pentru că s-au plâns de uciderea sa? * L-a ajutat pe Samson să ucidă treizeci de bărbați pentru hainele lor, să-i măcelărească pe 1000 cu osul maxilarului și să ucidă 3000 de civili într-un atac terorist sinucigaș? * A lovit filistenii cu hemoroizi în părțile lor secrete? * A ucis încet un copil pentru a-l pedepsi pe David pentru comiterea adulterului? * A ucis 70.000 pentru că David avea un recensământ pe care el (sau Satana) i-a spus să-l facă? * A trimis un leu să omoare un profet pentru că a crezut în minciuna altui profet, un alt leu să omoare un om pentru că nu a lovit un profet și mai mulți lei să omoare oameni care nu se temeau suficient de el? * A ucis 450 de lideri religioși într-un concurs de rugăciune și a ucis 102 oameni pentru că i-au cerut lui Ilie să coboare de pe dealul său? * Ai trimis doi urși să sfasie 42 de băieți pentru că își bateau joc de capul chel al Elisei? *

+2 (2 voturi)
Noah_Scînteia@Vancouver.ca
25.06.2021, 04:32:07

http://asapteadimensiune.ro/images/Religie_108.jpg

+3 (3 voturi)
Noah_Scînteia@Vancouver.ca
25.06.2021, 04:32:53

Concluzia? Religia otraveste totul !

+2 (2 voturi)
Modifică Setările