În lume

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Arma rugăciunii: Papa Francisc a recitat „Tatăl Nostru” cu gândul la încetarea pandemiei de noul coronavirus

14
25 Mar 2020 18:02:35
Autor: News.ro
Papa Francisc FOTO EPA-EFE
Papa Francisc FOTO EPA-EFE

Creştinii din întreaga au spus miercuri la miezul zilei rugăciunea „Tatăl nostru”, pentru a-l implora pe Dumnezeu să oprească pandemia noului coronavirus, la îndemnul Papei Francisc, conducătorul Bisericii Catolice, relatează Reuters.

Papa a propus această rugăciune comună şi simultană duminică tuturor bisericilor şi comunităţilor creştine de diverse confesiuni din întreaga lume.

În aceste zile de încercări, în timp ce omenirea tremură în faţa ameninţării pandemiei, aş vrea să propun tuturor creştinilor să-şi unească vocile către cer”, a îndemnat el.

Rugăciunea „Tatăl nostru” a Papei a fost difuzată - în streaming - la prânz în Italia (13.00, ora României), pe site-ul Vaticanului.

Papa a susţinut o introducere, în care a subliniat că această rugăciune a fost destinată totodată „bolnavilor şi familiilor lor, personalului care îngrijeşte şi celor care îi susţin, autorităţilor, forţelor de poliţie şi voluntarilor, dar şi miniştrilor (cultului) din comunităţile noastre”.

Creştinii reprezintă aproximativ 2,3 miliarde de oameni, dintre care 1,3 miliarde sunt catolici.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

Klaus Ciochannis
25.03.2020, 18:17:11

să facem totuși un insuficient inventar al multor lucruri minunate și așteptate, pe care BOR le face pentru oameni în aceste timpuri grele: - Arhiepiscopia Bucureștilor: donație de aparatura medicală și instrumentar chirurgical în valoare de 4000 de euro către Spitalul Grigore Alexandrescu. - Arhiepiscopia Tomisului: mese calde și asistență pentru cei aflați în izolare la domiciliu sau în carantină. - Arhiepiscopia Târgoviștei: produse de igienă și textile casnice pentru 50 de persoane aflate în izolare. - Arhiepiscopia Argeșului: bunuri în valoare de 50000 de lei, donate Spitalului de boli infecțioase Pitesti (ekg mobil, scuturi de protecție, botoși, mănuși chirurgicale, halate, etc). - Arhiepiscopia Dunării de Jos: material igienico-sanitar pentru spitale + hrană și asistență pentru persoanele aflate în izolare sau carantină. - Episcopia Giurgiului: halate, măști de protecție, hrană caldă și spații oferite pentru cei ce trebuie să stea în izolare sau carantină. - Arhiepiscopia Iașilor: hrană și asistență pentru persoanele vârstnice aflate în izolare sau carantină. - Arhiepiscopia Romanului: hrană, medicamente și asistență pentru persoanele vârstnice autoizolate sau în carantină. - Episcopia Hușilor: donație de 20000 Euro catre spitalul județean Vaslui pentru achiziția unui aparat de testare COVID-19 - Arhiepiscopia Clujului: hrană pentru persoane carantinate + spații de cazare la 3 centre cu capacitate de peste 300 de locuri pentru cei carantinați. 4 cantine sociale puse la dispoziție. - Arhiepiscopia Craiovei: aparatură medicală donată spitalului de boli infecțioase Craiova. - Arhiepiscopia Timișoarei: Concentratoare de oxigen donate spitalului CFR Timișoara pentru tratarea celor infectați cu COVID-19, alte donații către alte 2 instituții medicale, hrană și asistență pentru persoanele izolate dar și pentru personalul medical și vamal de la punctul de trecere al frontierei Cenad. - Episcopia Caransebeșului: hrană și asistență pentru persoanele vârstnice aflate în izolare sau carantină. În contrapondere cu un penibil cor de critici, care încearcă să acrediteze ideea că Biserica este un focar propagare a epidemiei. Cert este că vocile lor sunt mult mai auzite în toate mediile, în timp ce despre faptele concrete, de ajutor, ca cele amintite mai sus, mainstream media păstrează o tăcere absolută

+1 (11 voturi)
Klaus Ciochannis
25.03.2020, 18:21:48

Ar mai fi de adăguat cele 45 de spitale ale BOR în care sunt tratați oamenii nevoiași

+3 (11 voturi)
Klaus Ciochannis
25.03.2020, 18:22:55

Biserica Ortodoxă Română pune la dispoziția autorităților spațiile de cazare din mănăstiri pentru adăpostul persoanelor aflate în carantină, transmite agenția de știri Basilica. Mănăstirea Neamț a fost printre primele care a ieșit în întâmpinarea celor veniți din diaspora. Aproximativ 40 de persoane se află în prezent în carantină la Centrul Social Cultural „Sfântul Paisie” al așezământului. Marea majoritate sunt din Italia, a precizat părintele arhimandrit Benedict Sauciuc, starețul Mănăstirii Neamț. „Au fost aduși direct de la Vama Nădlac sau de la Oradea și sunt cazați câte unul sau doi la Centrul Sfântul Paisie. Avem aproape 40 de persoane. Au fost mai mulți, dar i-au redirecționat în alte părți”, a declarat Arhimandritul Benedict Sauciuc pentru Radio Trinitas. Centrul mănăstirii are în dotare 52 de camere. Persoanele cazate primesc acolo hrană și asistență medicală.

+1 (11 voturi)
Klaus Ciochannis
25.03.2020, 18:30:28

Arhiepiscopia Craiovei se alătură luptei împotriva Covid-19 și face o donație de echipament medical către Spitalul „Victor Vabeş” din Craiova. Aparatura medicală necesară tratării bolnavilor diagnosticaţi cu virusul COVID-19 va fi achiziţionată şi donată în următoarele zile către Spitalul „Victor Babeş” din Bănie. Acțiunea este parte a programului stabilit la începutul acestei luni, în contextul declarării stării de urgenţă din cauza Covid-19

0 (12 voturi)
Toma Caragiu
25.03.2020, 18:46:04

Oscar La Fontaine 50,000 lei? 20,000 euro? Frectie la un picior de lemn. Persoanele civile au facut si fac mai mult de-atat. Cel mai important lucru este ca BOR a fost pivotala in raspandirea virusului in romania. Iar asta nu trebuie uitat.

0 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (14)

Modifică Setările