În lume

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Descoperire miraculoasă după deschiderea mormântului lui Iisus

24
6 Dec 2016 17:31:55
Autor: Ion Gaidau
FOTO Captură de ecran YouTube
FOTO Captură de ecran YouTube

Un grup de arheologi a cercetat locul unde se crede că a fost înmormântat Iisus Hristos şi a risipit o parte dintre misterele şi polemicile pe marginea acestui subiect.

Polemicile cu privire la autenticitatea actualului loc de veci al lui Iisus Hristos venerat de creştini au apărut după ce mormântul găsit în secolul al IV-lea a fost distrus de-a lungul vremii de cutremure, incendii şi războaie.

După mai bine de 200 de ani, locul unde se crede că a fost înmormântat Mântuitorul a fost redeschis şi cercetat de un grup de arheologi, iar descoperirile sunt uluitoare, relatează „Daily Mirror“.

Arheologii au descoperit patul funerar pe care ar fi stat trupul lui Iisus timp de trei zile. Acesta era protejat de o lespede din marmură, despre care nu se ştia nimic până acum. Lespedea ar fi fost pusă în secolul XVI, în scopul de a împiedica furturile pelerinilor, care plecau acasă cu bucăţi din mormânt drept relicve. Pe lespede este gravată o cruce, care ar fi fost făcută în timpul Cruciadelor din secolul al XII-lea.

„Cel mai uimitor moment pentru mine a fost când am dat la o parte primul strat de praf şi am descoperit o a doua bucată de marmură. Aceasta era gri, nu albicioasă, precum cea din exterior şi chiar în mijlocul ei stă o cruce frumos inscripţionată. Nici nu aveam habar că exista“, a declarat arheologul Frederik Hiebert, de la National Geographic.

„Nu ştiam că l-au construit în acelaşi loc de fiecare dată. Aceasta pare să fie o dovadă vizibilă că locul pe care pelerinii îl venerează astăzi este într-adevăr acelaşi mormânt pe care împăratul roman Constantin cel Mare l-a găsit în secolul al IV-lea şi pe care cruciaţii l-au venerat. Este uimitor“, a subliniat el.

„Este emoţionant, pentru că vorbim de secole despre acest lucru“, a reacţionat după anunţ părintele Samuel Aghovan, şeful Bisericii Armene.

Arheologii urmează să facă o reconstrucţie virtuală a mormântului lui Iisus, pentru a-l face accesibil tuturor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

24 Comentarii

Crucitu Gigi
6.12.2016, 22:59:49

Deci lespedea de marmura a fost pusa in secolul al XIV-lea (nu secolul XIV)

Crucitu Gigi
6.12.2016, 23:01:52

iar crucea a fost gravata in secolul al XII-lea. Buna treaba

Carmen Florea
7.12.2016, 00:19:12

... dar si descoperirea mormantului abia in sec.IV... Adica? Cum ramane ' cu a treia zi a inviat si s-a ridicat la ceruri', de unde afirmatia daca 4 secole nimeni nu stia de mormant? Ceva au dat-o in gard popicii cu povestile, pt ca minciuna are picioare scurte ... 'Lespedea pusa abia in sec. XVI'... Si aici apusoara, avand in vedere ca acum vreo 3-4 ani preafaraonu' din deal, la slujba de pasti, asigura turma ca, 'a inviat, ridicand lespedea, piatra funerara de pe mormant, care cantarea 7 ... TONE ...', mare minune ... 7 tone ... , cine-o fi cantarit-o nu se stie... Deci, era de la bun inceput, lespedea, o fi adus-o vreo macara(!), totusi e vorba de 7 tone ... Minunile-s in povesti si povestile-s frumoase, dar in farfurie nu se pun...

0 (2 voturi)
Utilizator Adevărul
7.12.2016, 00:16:49

Comentariu considerat abuziv.

Carmen Florea
7.12.2016, 00:28:23

...descoperirea mormantului abia in sec.IV... Adica? 4 secole fiecare cu varianta lui... Cum ramane 'cu a treia zi a inviat si s-a ridicat la ceruri', de unde afirmatia daca 4 secole nimeni nu stia de mormant? Ceva au dat-o in gard popicii cu povestile, pt ca minciuna are picioare scurte ... 'Lespedea pusa abia in sec. XVI'... Si aici apusoara, avand in vedere ca acum vreo 3-4 ani preafaraonu' din deal, la slujba de pasti, asigura turma ca, 'a inviat, ridicand lespedea, piatra funerara de pe mormant, care cantarea 7 ... TONE ...', mare minune ... 7 tone ... , cine-o fi cantarit-o nu se stie... Deci, era de la bun inceput, lespedea, o fi adus-o vreo macara(!), totusi e vorba de 7 tone ... Minunile-s in povesti si povestile-s frumoase, dar in farfurie nu se pun...

+1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (24)

Modifică Setările