În lume

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Eroare umană, specialitatea iraniană: Moment penibil la aniversarea Revoluţiei Islamice

16
11 Feb 2020 16:49:17
Autor: Amir Kiarash
Participanţii la manifestările de astăzi au ieşit pe străzi cu feţele lor vopsite în culorile Iranului. FOTO: Fars
Participanţii la manifestările de astăzi au ieşit pe străzi cu feţele lor vopsite în culorile Iranului. FOTO: Fars

Regimul de la Teheran şi-a scos, astăzi, oamenii pe străzi pentru a sărbători 41 de ani de la revoluţia din 1979, care a transformat o ţară cu o istorie impresionantă într-una izolată de restul lumii.

Agenţiile de presă de stat au transmis, toată ziua, imagini de la adunările organizate de regim, aşa cum se obişnuieşte la fiecare acţiune propagandistică.
 
Participanţii la această aşa-zisă sărbătoare sunt cei care, luna trecută, au ieşit pe străzi pentru a-şi da palme cu ocazia înmormântării generalului Ghasem Soleimani. Vorbim despre o masă manevrabilă de oameni de care regimul se foloseşte, în funcţie de nevoile sale.
 
Astăzi, aceşti oameni s-au manifestat cu entuziasm pentru a arăta lumii cât de iubit e un regim dictatorial care îşi ucide cetăţenii cu sânge rece, atunci când aceştia ies din rând şi au alte opinii decât cele acceptate de conducătorii ţării.
 
Şi, dincolo de manifestările de bucurie, au fost organizate şi o serie de acţiuni în care oamenii au avut misiunea de a-şi exprima ura faţă de SUA şi de Israel, principalii duşmani ai regimului. În cadrul acestor acţiuni, a fost şi un concurs în care participanţii au fost îndemnaţi să dea cu un papuc într-o fotografie cu Donald Trump.
 
Doar că, după „eroarea umană“ de luna trecută, care a dus la doborârea unui avion comercial cu o rachetă, de această dată, o altă „eroare umană“ s-a lăsat cu o fază ridicolă, care s-a viralizat în mediul online: 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

Mihai Popescu
11.02.2020, 17:03:08

Iranienii e porci iar americanii e baieti buni care aduc in lume pacea, libertatea si democratia si nu cer prea mult in schimb doar resursele naturale ale tarii "eliberate" - petrol, gaze, minereuri etc.

-6 (20 voturi)
Găvrilă
11.02.2020, 17:22:21

noooo....porci e toti mujicii, davai ceas, davai palton

+4 (10 voturi)
Matei Basarab
11.02.2020, 17:40:59

Davai kurki!:)

-3 (3 voturi)
aladin
11.02.2020, 17:10:48

Oare cand se vor organiza astfel de concursuri si la noi ?

-5 (9 voturi)
Ţepeş
11.02.2020, 17:30:05

aladin De ce vrei să dai cu papucul în Iohannis? Face și el ce poate. Crezi că așa ușor poți face o criză politică și economică în România?

+1 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările