În lume

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Fenomen neobişnuit: Bagdadul, acoperit de zăpadă după mai bine de un secol

8
11 Feb 2020 17:43:01
Autor: Ion Gaidau
Zăpadă la Bagdad Captură YouTube
Zăpadă la Bagdad Captură YouTube

Bagdadul a fost acoperit marţi de un strat de zăpadă, un fenomen rarisim în acest oraş din Orientul Mijlociu obişnuit să sufere mai degrabă din cauza căldurii extreme şi care a cunoscut un singur eveniment aproape similar în mai mult de un secol, înregistrat în 2008, relatează AFP.

Dacă acum 12 ani a fost vorba de lapoviţă, de această dată mai mulţi centimetri de zăpadă au acoperit automobilele, trotuarele şi frunzele palmierilor din capitala Irakului.

În afară de Bagdad, şi Kerbala, oraşul sfânt al şiiţilor, a fost acoperit de un strat de zăpadă de câţiva centimetri. 

Copiii din cele două oraşe s-au bucurat cel mai mult de acest fenomen meteorologic, bătându-se în număr mare cu bulgări de zăpadă pe străzi.

„Acest episod de ninsoare va se prelungi până miercuri“, a declarat pentru AFP Amer al-Jaberi, directorul Centrului de Meteorologie de la Bagdad, precizând că sudul Irakului este cuprins de un val de frig venit de pe continentul european.

Irakul, o ţară cu 40 de milioane de locuitori dintre care o treime trăiesc din agricultură, se confruntă cu o secetă severă, iar autorităţile speră ca acest an să fie mai bun din punct de vedere agricol, datorită ploilor care au alimentat debitele râurilor şi fluviilor, parţial secate din cauza barajelor construite în două ţări vecine: Turcia şi Iran.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

geek-a-contra
11.02.2020, 18:18:25

titlul: "Bagdadul, acoperit de zăpadă după mai bine de un secol" Citeste mai mult: adev.ro/q5jmdm primul paragraf: "Bagdadul a fost acoperit marţi de un strat de zăpadă, .... şi care a cunoscut un singur eveniment aproape similar în mai mult de un secol, înregistrat în 2008" Citeste mai mult: adev.ro/q5jmdm cred ca ar trebui omologat: secolul care a tinut numai 12 ani....

+4 (4 voturi)
defu gabi
11.02.2020, 18:26:28

"Incallzirea globala"... :)))) Semnalele adevaratilor specialisti indica, in realitate, o racire treptata ceea ce corespunde formelor de instabilitate atmosferica si extremelor termice pe care le experimentam de un numar de ani... Bizonii au decretat "incalzismul" la debutul unei mici "glaciatiuni"... Va fi nostim sa-i vedem peste cativa ani pe "activistii" incalzismului global, degerati si plini de turturi la manifestatiile pentru "salvarea" planetei de "arsita".... Nostim secolul ala de un deceniu si-un pic...

0 (4 voturi)
Index 4.2
11.02.2020, 21:18:42

defule, nu-ti fa griji ca cap ai, mintea vine ea mai incolo!

miron miron
11.02.2020, 18:52:12

Odata ce omul are un impact major asupra climei, prin activitatea zi de zi si mai ales prin poluare, vremea se va schimba. Schimbarea vine in functie de substantele nocive care le aruncam in atmosfera. Este adevarat ca miliardele de tone de bioxid de carbon, sulf, etc, care provin din ardere, influienteza dinamica atmosferei. Un sistem noros care este incarcat cu multa energie, pornind de undeva din nordul planetei, va avea suficienta energie sa lase un strat de zapada pana si deasupra Bagdatului. Este evident ca niciodata, ca influienta omului schimba clima la scara planetara.

+1 (1 vot)
Necula Mario
11.02.2020, 22:57:29

Unde este Greta Thunberg ?...Unde?... AH!...La scoala ...Bine , atunci...sa o lasam sa invete , si sa creasca... Mai mult ca sigur ca aceasta zapada , se datoreaza bineteles , " activitatii umane " , adica in traducere libera , se datoreaza : capitalismului....In frunte cu USA... Porcii de Capitalisti salbatici, in special cei din US , ar trebui sa-si cera scuze celor din Bagdad , ca activitatile lor , ne ecologice, au creat zapada din Bagdad...

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările