În lume

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Spălarea creierului în stil iranian: Imagini cu ce s-a petrecut în şcoli, după moartea lui Soleimani

16
17 Jan 2020 06:54:56
Autor: Amir Kiarash
Un copil e nevoit să ţină în mână prima pagină a ziarului pe care scrie: Răzbunare. Alături de titlu e plasată o fotografie cu Ghasem Soleimani.
Un copil e nevoit să ţină în mână prima pagină a ziarului pe care scrie: Răzbunare. Alături de titlu e plasată o fotografie cu Ghasem Soleimani.

De 41 de ani, îndobitocirea poporului e printre principalele obiective ale regimului de la Teheran. Iar primele victime ale acestui plan malefic sunt elevii din şcolile primare.

Guvernul iranian se pricepe de minune la zeificarea unor personaje care, precum Hitler, Stalin sau Gadaffi, vor ajunge, peste ani, în groapa de gunoi a istoriei! Acum însă, într-o ţară condusă cu legea pumnului în gură şi a glonţului în cap, bineînţeles, pentru cei care vor să iasă din rând, figurile marcante ale regimului sunt transformate în nişte zei. Pentru că astfel, aceşti oameni devin de neatins.
 
Ai spus ceva de rău de liderul spiritual, ayatollah-ul Khamenei? Eşti mort!
 
Ai jignit memoria liderului Revoluţiei Islamice, ayatollah-ul Khomeini? Eşti mort!
 
Ai îndrăznit să întrebi de ce „moarte Israelului, moarte Americii“, sloganurile preferate ale regimului? Eşti mort chiar tu!
 
Mai nou, în categoria figurilor intangibile a intrat şi generalul asasinat, Ghasem Soleimani. Ridicat imediat la rang de martir de către regim, acesta are acum, la doar câteva zile după moartea sa, o grămadă de străzi, spitale, competiţii şi stadioane care îi poarte numele!
 
Prin comparaţie, identitatea celor aproximativ 1.500 de oameni ucişi în protestele stradale generate de scumpirea benzinei cu 300%, rămâne ascunsă, familiile lor neavând nici măcar voie să le facă o înmormântare normală!
 
Un copil ţine o poză cu Ghasem Soleimani, iar altul are un banner pe care scrie: Eu sunt Soleimani.
 
Iar pentru a vedea exact cum se practică spălarea de creier în Iran, de la o vârstă fragedă, merită să fie urmărite imaginile care au apărut, de curând, în mediul online cu tratamentul la care au fost supuşi copiii din şcolile primare, în zilele de după moartea lui Ghasem Soleimani.
 
Puştii au fost îmbrăcaţi în haine militare şi au fost înarmaţi cu fotografiile generalului Soleimani şi bannere pe care scrie, în persană şi în engleză: Moarte Israelului!
 
Filmuleţul pe care l-a difuzat Masih Alinejad, o jurnalistă de 43 de ani, printre cei mai vocali opozanţi ai regimului, arată scene îngrozitoare, cu puşti de clase primare obligaţi să-şi dea palme în curtea şcolii, să jelească în timpul orei şi să scrie, la dictare, texte lacrimogene despre generalul Ghasem Soleimani! Ce-i drept, astfel de practici sunt considerate normale în Iran, acolo unde, atunci când nu sunt obligaţi să-şi dea palme pentru personaje precum Soleimani, elevii sunt nevoiţi să scandeze, în fiecare dimineaţă, înainte de a intra în clase: „Moarte Israelului, moarte Americii“.
 
VEZI TRATAMENTUL LA CARE AU FOST SUPUŞI ELEVII ÎN ŞCOLI

CITEŞTE ŞI:
 
Iranul a tăiat în carne vie: Ce au păţit primii oameni arestaţi în protestele din ultimele zile
 
VIDEO Noaptea minţii: Cum justifică televiziunea iraniană doborârea unui avion de pasageri cu o rachetă
 
VIDEO Mostră de teroare iraniană: „Vă vom face bucăţi pe străzi!“. Mesajul unui analist politic al regimului
 
Perspectiva unui jurnalist iranian stabilit în România: Cine sunt bocitorii lui Soleimani
 
VIDEO Bocitori de profesie: Dovada că în Iran se plânge la comandă
 
VIDEO Televiziunea iraniană, moment şocant: „Trump a mâncat rahat!“. Reacţia moderatorului
 
Iranul mai primeşte o lovitură: Cea mai bună şahistă a ţării s-a retras de la naţională, după un scandal uriaş
 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

Ghe Stoian
17.01.2020, 07:57:59

Pt. Iranul ayitolahilor este normal !

+2 (4 voturi)
coldica coldica
17.01.2020, 08:08:17

Kiarash eu zic sa o lasi mai moale.am inteles esti mare disident iranian,dar revino totusi la mingicarii despre car scriai articolase!

-5 (9 voturi)
Stefan din Nord
17.01.2020, 08:24:16

Am trecut si noi prin asta in urma cu peste 30 de ani cand copilasii incepand de la gradinita deveneau soimi ai patriei si incepea spalarea creierelor

+2 (2 voturi)
Dem Cristi
17.01.2020, 08:56:00

nu scrie "Moarte Israel" ci "Jos Israel" (Down with ...) e o diferenta nu credeti dl. Amir? aveti boala pe dictatura din Iran dar sa macar sa prezentam corect. nu stim farsi dar ati fi putut detalia dvs ca si cunoscator in filmulet sunt dati se pare si niste dizidenti tineri care au fost lichidati de regim. Filmul spune mai multe lucruri netraduse in engleza, o filmare camuflata, iar dvs ati scris doar 3 randuri

+2 (6 voturi)
Mihai Popescu
17.01.2020, 08:57:35

Noroc ca romanii nu sunt indobitociti ! Peste 40% dintre tineri sunt analfabeti functionali iar foarte multi mai in virsta sunt de-a dreptul analfabeti. Noi suntem pe drumul cel bun iar iranienii sunt spalati pe creier.

+2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările