În lume

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Trudeau, pauză de 20 de secunde înainte de a răspunde la o întrebare despre Trump

20
3 Jun 2020 10:43:45
Autor: Ion Gaidau
Justin Trudeau făcând pauză înainte de a vorbi despre Donald Trump Captură YouTube/ The Telegraph
Justin Trudeau făcând pauză înainte de a vorbi despre Donald Trump Captură YouTube/ The Telegraph

Premierul canadian Justin Trudeau a ezitat marţi timp de 20 de secunde înainte de a răspunde la o întrebare despre felul în care preşedintele american Donald Trump gestionează protestele izbucnite în ţara sa după moartea unui afro-american sub genunchiul unui poliţist.

Tăcerea prelungită a lui Trudeau a survenit când un reporter i-a cerut să comenteze despre ameninţarea lui Trump de a folosi forţele armate împotriva protestatarilor, unii dintre ei violenţi. Când în cele din urmă a vorbit, premierul canadian a evitat să se refere direct la răspunsul liderului de la Casa Albă la proteste sau chiar să-l numească, transmite agenţia de presă DPA, preluată de Agerpres în pagina electronică.

„Cu toţii privim cu groază şi consternare la ce se întâmplă în Statele Unite. Este momentul ca oamenii să se adune, dar şi să asculte, momentul să afle ce nedreptăţi continuă să existe în ciuda progreselor după ani şi decenii”, a Trudeau, adăugând că şi ţara sa trebuie să abordeze problema discriminării.

În mai multe oraşe din Canada, între care Ottawa, Toronto şi Montreal, au avut loc proteste în semn de solidaritate cu demonstraţiile împotriva brutalităţii poliţiei în Statele Unite.

Donald Trump a ameninţat luni cu mobilizarea armatei dacă guvernatorii vor eşua în înăbuşirea violenţei, notează DPA, potrivit Agerpres.

Relaţiile dintre progresistul Justin Trudeau şi izolaţionistul Donald Trump sunt reci din cauza unor abordări diferite a chestiunilor bilaterale şi internaţionale. Ultima divergenţă dintre cei doi s-a manifestat recent, după ce preşedintele american s-a supărat pe refuzul liderilor G7 pentru organizarea unui summit fizic şi a sugerat că ar putea să-l aducă la această masă a bogaţilor pe omologul său rus Vladimir Putin. „Rusia a fost exclusă din G7 după invazia Crimeii în urmă cu câţiva ani şi a continuat să nu respecte şi să ignore standardele şi regulile internaţionale şi de aceea Rusia rămâne în afara G7 şi asta nu se va schimba”, a reacţionat Trudeau.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

20 Comentarii

Basarab Peruca
3.06.2020, 10:50:53

Socialist extremist care si-a tras freza de filosof alcoolist pentru a starni mai multa empatie si acceptare sociala. Hipster rezistent.

-2 (14 voturi)
Kongo-Müller
3.06.2020, 11:44:55

Om bun, acest Trudeau. Nu doreste sa-si asocieze numele cu un dictator grandoman si slab la minte.

+2 (10 voturi)
DoaroOpinie!
3.06.2020, 11:45:28

Cum, pai nici nu se pune problema ca vreo tara "democratica" sa condamne brutalitate din SUA! In SUA toti protestatarii sint teroristi infiltrati de Moscova si Beijing!

-1 (5 voturi)
Kongo-Müller
3.06.2020, 12:03:25

Si Iran

+1 (5 voturi)
un motan intransigent
3.06.2020, 12:31:06

Canadianul putea sa fi respuns tot cu o intrebare: Doriti un raspuns sincer sau preferati unul amabil?

+3 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (20)