În lume

articolul anterior articolul urmator

Virusul s-a răspândit în patru regiuni din Spania. Brazilia, prima ţară din America de Sud care confirmă Covid-19

1
26 Feb 2020 14:58:34
Autor: News.ro
Ambulanţe în faţa hotelului din Tenerife aflat în carantină în contextul epidemiei de coronavirus FOTO EPA-EFE
Ambulanţe în faţa hotelului din Tenerife aflat în carantină în contextul epidemiei de coronavirus FOTO EPA-EFE

Spania a anunţat că, în decurs de 36 de ore, au fost depistate nouă cazuri de Covid-19 contagioase, patru în Tenerife, două în Madrid, două în Catalonia şi unul în Castellón, informează televiziunea publică spaniolă. Brazilia este prima ţară din America de Sud care confirmă prezenţa bolii.

Toţi cei infectaţi  în Spania au călătorit recent în Italia.
 
În Tenerife, un hotel cu aproximativ 700 de oameni este supervizat de autorităţi. Cei patru infectaţi descoperiţi aici sunt cetăţeni italieni. Ei sunt internaţi.
 
Pacienţii din Madrid prezintă simptome uşoare, la fel şi cei din Catalonia (aici sunt 12 cazuri în studiu). 
 
În Castellón este vorba despre un bucătar care a fost recent la Milano. Nici el nu prezintă simptome severe.
 
Un german care a fost internat în insula La Gomera la începutul lunii a fost externat, la fel şi britanicul testat pozitiv în Palma de Mallorca.
 
În total, în Spania au fost depistate 11 cazuri.
 
Miercuri au mai anunţat noi cazuri Grecia şi Franţa, dar şi Brazilia.
 
Brazilia este prima ţară din America de Sud care confirmă prezenţa bolii. Autorităţile de aici au anunţat că au detectat ceea ce ar putea fi un prim caz, însă analize suplimentare sunt în curs.
 
Până pe 26 februarie, au fost înregistrate peste 80.000 de cazuri de infectare în lume.
 
Gripa provocată de coronavirus este foarte contagioasă, însă rata mortalităţii este scăzută: de 0,7%, în afara oraşului Wuhan (epicentrul epidemiei), şi de 2-4% în Wuhan.
 
Covid-19 s-a răspândit, în aproximativ două luni, în mai mult de 35 de ţări. Din Europa, Italia este cea mai afectată ţară, cu peste 320 de cazuri confirmate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Necula Mario
26.02.2020, 18:26:23

REALITATEA , asta bat-o vina s-o bata !!!!... Din ce in ce mai mult Realitatea isi arata coltii si ghiarele in fata Cultului Ecologistilor Fundamentalisti... In curand se pare , ca brazielienii , vor avea alte , griji , precum cea de a supravietui virusilor , decat sa fie agasati de enoriasul Emmanuel Macron si sa l-i se lectureze , cum se manaca ecologismul fanatic... Se pare ca supravietuirea oamneilor , are o mai mare prioritate , decat prioritatea tinerei Greta Thunberg... Jungla amazoniana , spre disperarea dlui Macron , in curand nu va mai apare zilnic pe primele pagini din Fake News. NU!...Ci suprvietuirea barzilienilor si a populatiei din jurul planetei... Din , nou , Realitatea are alta agenda si alte planuri decat agenda si dogma , Cultului Ecologist Fundamantalist... N-I se spune de decenii ca Planeta este Fragila , Gingasa , ca un portelan chinezesc... Asta in timp ce Plaenta ucide , in stanga si in dreapta mii de persoane , anual , in jurul Lumii... Nu razboiaiele , ci Natura Gingasa , a devenit prima sursa de decese , de pe planeta... Natura trebuie respectata , inteleasa si privita cu circumspectie , nu adulata , transformata in dogma religioasa si folosita de sarlatani si profeti , care profita , de pe urma acestei sarade , perpetratat de Globalisti , la scara planetara...