În lume

articolul anterior articolul urmator

Vladimir Putin este pregătit să colaboreze cu orice preşedinte american

0
5 Sep 2012 16:48:25
Autor: Ana-Maria Vieru

Vladimir Putin a asigurat, în cadrul unui interviu pentru postul de televiziune RT, că ar putea lucra cu orice preşedinte american ales în noiembrie, inclusiv republicanul Mitt Romney, subliniind totodată că de opţiunea alegătorilor americani va depinde calitatea relaţiilor, relatează AFP.

"Vom putea. Vom lucra cu cel pe care poporul american îl va alege", a răspuns preşedintele rus, intervievat de postul de televiziune rus de limbă engleză asupra capacităţii sale de a lucra cu Mitt Romney, care are o atitudine fermă faţă de conducerea rusă.

"Dar vom lucra cu eficacitatea pe care o vor dori partenerii noştri", a adăugat el, potrivit extraselor difuzate de postul de televiziune din convorbirea care va fi difuzată joi.

Candidatul republican la alegerile prezidenţiale şi-a manifestat intenţia de a arăta mai puţină "flexibilitate" Moscovei decât preşedintele democrat în exerciţiu Barack Obama, pe care îl acuză că este prea conciliant cu Kremlinul.

Pe de altă parte, potrivit acestor scurte extrase, Putin a ironizat politica occidentală faţă de Afganistan şi faţă de Siria.

"Statele Unite, urmate de aliaţii lor, au intrat în Afganistan şi acum toată lumea nu se gândeşte decât cum să se retragă", a declarat el.

În ceea ce priveşte politica occidentală de susţinere a opoziţiei siriene împotriva regimului de la Damasc, aliat tradiţional al Moscovei, "atunci trebuie deschise porţile Guantanamo şi trimişi toţi prizonierii de la Guantanamo în Siria ca să lupte, este exact acelaşi lucru", a declarat Putin, făcând o aluzie la închisoarea americană din Cuba unde sunt deţinuţi din 2011 deţinuţii suspectaţi de terorism.Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările