În lume

articolul anterior articolul urmator

Volodimir Zelenski şi alţi doi ucraineni se află pe lista revistei Time a celor mai influenţi 100 oameni din lume în 2022 VIDEO

0
25 May 2022 12:48:10
Autor: Lorena Mihăilă
FOTO Arhivă / EPA-EFE
FOTO Arhivă / EPA-EFE

Preşedintele Volodimir Zelenski, comandantul şef al Forţelor Armate ale Ucrainei - generalul Valeri Zalujnîi - şi redactorul şef al site-ului independent de ştiri Ukrainska Pravda, Sevgil Musaieva, se află pe lista revistei Time a celor mai influenţi 100 de oameni în 2022.

Lista revistei TIME cu cele mai influente persoane din lume a fost făcută publică pe 23 mai şi conţine 6 categorii cu câte o copertă: Artişti - actorul Simu Liu, Inovatori - Zendaya, Titani - CEO-ul Apple Tim Cook, Lideri - prim-ministrul din Barbados, Mia Mottley, Legende - Mary J. Blige şi Pioneri - Candace Parker.

Preşedintele Volodimir Zelenski şi comandantul şef al Forţelor Armate ale Ucrainei, generalul Valeri Zalujnîi, au fost selectaţi pentru categoria „Lideri”. Aici se regăsesc şi Ursula Von der Leyen, şefa Comisiei Europene, Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, dar şi Joe Biden şi Xi Jinping, liderii marilor puteri SUA şi China şi Vladimir Putin, liderul Rusiei.

Preşedintele Joe Biden (regăsit şi el la categoria de lideri) a fost selectat de revista Time să vorbească depre Zelenski: „În preşedintele Zelenski, poporul Ucrainei are un lider demn de curajul şi rezistenţa lor, în timp ce cetăţenii din toată ţara - comercianţi şi soldaţi, croitori şi şoferi de camioane - luptă pentru casele lor şi libertatea lor. De fiecare dată când vorbim, aud în vocea preşedintelui Zelenski determinarea neobosită a unui om care crede profund în datoria sa faţă de poporul său şi se ridică zilnic la înălţimea responsabilităţii solemne de a-şi conduce naţiunea în acest moment întunecat şi dificil.”.

Al treilea ucrainean, respectiv jurnalista Sevgil Musaeva, se regăseşte la categoria „Inovatori” şi este scris că „echipa îndrăzneaţă de la Ukrainska Pravda a transformat publicaţia unde este redactor-şef în principala organizaţie independentă de ştiri din Ucraina”.

La secţiunea „Legende”, alături de jucătorii de tenis Peng Shuai şi Rafael Nadal sau de actorul Keeanu Reeves, a fost inclus şi jurnalistul rus Dimitri Muratov, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, redactor-şef al publicaţiei Novaia Gazeta.

Novaia Gazeta, ultimul bastion al presei libere din Rusia, şi-a suspendat activitatea la sfârşitul lunii martie, după două avertismente, dar a reapărut pe 10 mai.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările