În lume

articolul anterior articolul urmator

Zece palestinieni arestaţi şi cel puţin nouă răniţi în Ierusalim, în urma unor ciocniri cu poliţia israeliană

7
18 Jun 2021 19:09:40
Autor: News.ro
Zeci de persoane au fost rănite vinei în cursul unor manifestaţii palestiniene la Beita în Cisiordania EPA-EFE
Zeci de persoane au fost rănite vinei în cursul unor manifestaţii palestiniene la Beita în Cisiordania EPA-EFE

Zece palestinieni au fost arestaţi vineri în urma unor ciocniri cu poliţia israeliană pe Esplanada Moscheilor, în Ierusalimul de Est ocupat, în timpul cărora nouă persoane au fost rănite, potrivit poliţiei şi unor salvatori, relatează AFP.

Aproximativ 1.000 de palestinieni s-au adunat, după rugăciunea de vineri, pe Esplanadă, al treilea cel mai sacru loc al islamului şi cel maisacru loc al iudaismului, unii agitând steaguri palestiniene şi scandând ”Allah Akbar!” (”Allah este mare!”), a constat un jurnalist AFP la faţa locului.
 
Manifestanţi au aruncat cu pietre către poliţişti, care au pătruns în forţă pe Esplanadă, ale cărei intrări le păzesc, potrvit jurnalistului AFP.
 
”Câteva zeci de tineri au început să perturbe ordinea şi să arunce cupietre” către forţele de ordine, a anunţat poliţia israeliană într-un comunicat, precizând că a operat zece arestări.
 
Nouă persoane au fost rănite - iar trei au fost spitalizate -în urma unor răni cauzate de ”lovituri, gloanţe de cauciuc şi grenade asurzitoare”, a anunţat Semiluna Roşie palestiniană.
 
La începutul lui mai, confruntări asemănătoare pe Esplanada Moscheilor din Ierusalimul de Est, un sector palestinain al oraşului ocupat şi anexat de Israel, au fost preludiul unei intensificări a volenţelor atât în Israel, cât şi în teritoriile palestiniene.
 
Ciocniri au avut loc atunci şi în alte locuri în Ierusalimul de Est, în Cisdiordania ocupată, în oraşe arabo-israeliene din Israel, iar un război a izbucnit între mişcarea palestiniană Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza, şi Israel.
 
Un armistiţiu fragil a intrat în vigoare la 21 mai, după 11 zile de conflict sângeros, soldat cu 260 de morţi în Fâşia Faza, inclusiv copii şi combatanţi, potrivit autorităţilor din enclava palestiniană, şi cu 13 morţi în Israel, inclusiv un militar, potrivit poliţiei şi armatei israeliene.

 

BOMBARDAMENTE ŞI TENSIUNI

 
Aviaţia israeliană a bombardat în noaptea de joi spre vineri, pentru a doua oară de la sfârţitul acestui război-fulger, ţinte Hamas în acest teritoriu, ca represalii în urma lansării unor baloane incendiare către Israel.
 
Tensiuni persistă de asemenea şi în alte părţi ale teritoriilor palestiniene.
 
În Cisiordania, un teritoriu palestinian ocupat din 1967 de către Israel, palestinieni manifestau vineri împotriva implantării unei colonii israeliene în apropierea satului Beita (nord), unde un adolescent palestinian a fost rănit prin împuşcatre, miercuri, de către armata israeliană.
 
Adolescentul a murit din cauza rănilor joi.
 
Vineri, 47 de persoane au fost rănite la Beita, într-o nouă manifestaţie împotriva colonizării israeliene, majoritatea în tiruri cu gaze lacrimogene ale armatei israeliene, potrivit Semilunei Roşii palestiniene.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Vanatorul/d.c.
18.06.2021, 19:41:03

”Zece palestinieni arestaţi şi cel puţin nouă răniţi în Ierusalim, în urma unor ciocniri cu poliţia israeliană” Puțin..!

-6 (6 voturi)
Amdo Odma
18.06.2021, 20:43:03

De ce sunt palestinienii vinovati pentru ca vor o Tara a lor? Pentru ca evreii nu vor sa-i lase sa se organizeze, sa aiba un guvern si o armata?

-6 (8 voturi)
Stefan
19.06.2021, 10:31:57

Pentru că actualul teritoriu pe care este Israelul a fost vândut pe bani grei de către strămoșii tăi. După ce au cheltuit banii l-au vrut înapoi moca, iar pe voi v-a îndoctrinat cu lupta pt. libertate. Cred ca degeaba te-aș îndemna sa citești istorie din surse independente!

-1 (1 vot)
32Hermann
18.06.2021, 21:05:40

Din articol: "un teritoriu palestinian ocupat din 1967" Din "https://ro.wikipedia.org/wiki/Cisiordania" "Cisiordania, cu o suprafață de 6.644 km2, a aparținut între anii 1948-1967 statului Iordania și a fost ocupată de Israel în timpul Războiului de Șase Zile din iunie 1967" "Stimate" News.ro: Oi fi eu mai vechi pe Pământ, dar alfabetismul nefuncţional este mai ceva decât analfetismul nefuncţional. Vă suportăm, pentru că " De-o fi una, de-o fi alta… Ce e scris şi pentru noi, Bucuroşi le-om duce toate, de e pace, de-i război." De câte ori aţi citit-o de la cap la coadă?)

Mihai Popescu
18.06.2021, 21:07:47

Dar ce cauta israelienii in teritoriile palestiniene ? Dece nu-i lasa in pace si ii tot provoaca pe arabi la ei acasa ?

-5 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările