23.000 de oameni evacuaţi în Rusia, în urma celor mai grave inundaţii din ultimul secol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de case şi hectare de culturi au fost inundate în Extremul Orient Rus FOTO Daily Mail
Mii de case şi hectare de culturi au fost inundate în Extremul Orient Rus FOTO Daily Mail

Inundaţiile din Extremul Orient al Rusiei s-au intensificat astăzi, autorităţile ruse luând decizia de a evacua alte peste 23.000 de persoane.

Din cauza ploilor de la sfârşitul lui iulie, fluviul Amur, la frontiera cu China, a ieşit din matcă, la fel ca unul dintre afluenţii săi, Zeia, atingând cele mai mari niveluri înregistrate, din secolul XIX până în prezent.

Mii de case şi hectare de culturi din regiunile Amur, Habarovsk, Primorie şi Regiunea Autonomă Evreiască, un teritoriu mic creat de Stalin pentru evreii sovietici, slab populate, de altfel, au fost inundate.

Starea de urgenţă a fost decretată, de asemenea, în regiunea Magadan, a anunţat Ministerul local pentru Situaţii de Urgenţă.

În total, 23.313 persoane au fost evacuate, a anunţat marţi Viktor Işaev, reprezentantul special al Kremlinului pentru districtul federal rus Extremul Orient, citat într-un comunicat.

În cursul nopţii de luni spre marţi, la Habarovsk, nivelul apelor a crescut cu 16 centimetri până la 6,73 metri, un record datând din 1897, potrivit lui Iuri Varakin, de la agenţia meteorologică rusă Rosghidromet.

Nivelul apelor s-a putea să ajungă până la 7,80 metri până pe 28 august, potrivit autorităţilor locale.

Militari au fost mobilizaţi pentru a ridica diguri de-a lungul fluviului. Autorităţile au anunţat că au pregătit 10.000 de saci cu nisip în cazul în care apa va depăşi barajele.

În comunicat, Işaev şi-a exprimat „nemulţumirea" faţă de situaţia epidemiologică din regiunile inundate.

Dintre cele 29.500 de persoane care ar fi trebuit să fie vaccinate, doar 2.000 au fost până în prezent, în timp ce loturi cu vaccinuri împotriva hepatitei A, difteriei şi febrei tifoide au fost trimise în zonă, a explicat el.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite