Rusia

articolul anterior articolul urmator

80% din echipamentele ruse trimise Italiei sunt „absolut inutile”, relatează un cotidian italian

100
26 Mar 2020 13:42:53
Autor: Cristina Ene
Un transport militar de ajutor destinat Italiei pleacă de pe aeroportul Ceaikovski 22 martie 2020 FOTO EPA-EFE
Un transport militar de ajutor destinat Italiei pleacă de pe aeroportul Ceaikovski 22 martie 2020 FOTO EPA-EFE

Aproximativ 80% din echipamentele trimise de Rusia în Italia sunt „complet inutile”, a relatat miercuri cotidianul La Stampa, citând surse politice de înalt nivel, potrivit Moscow Times.

În urma unei discuţii telefonice care a avut loc sâmbăta trecută între preşedintele Vladimir Putin şi premierul italian Giuseppe Conte, Rusia a trimis în Italia 600 de ventilatoare şi o echipă de 100 de virusologi  şi epidemiologi militari .
 
Clipuri cu  camioane militare ruse deplasându-se dinspre Roma către Bergamo, epicentrul epidemiei de coronavirus din Italia, au circulat online săptămâna aceasta.

„Optzeci la sută din transportul rus sunt lucruri complet inutile sau de foarte mic folos Italiei. Pe scurt, acesta este în mare parte doar un pretext ", a declarat  o sursă neidentificată pentru La Stampa, unul dintre cele mai vechi ziare din Italia cu sediul la Torino. 
 
Sursa a declarat că transportul constă în echipamente de dezinfectare, un laborator mobil pentru sterilizare şi alte dispozitive similare.
 
Sursele La Stampa au afirmat că Putin urmăreşte oportunităţi geopolitice şi diplomatice cu pachetul de ajutor denumit „Din Rusia cu dragoste”, în timp ce Conte a acceptat ajutorul pentru o stabili o relaţie personală bună cu Moscova.
 
 
Ambasadorul Rusiei în Italia, Serghei Razov, a denunţat raportul La Stampa drept „pervers”.
 
„Astfel de afirmaţii sunt produsul unei minţi perverse. O dorinţă dezinteresată de a veni în ajutorul unui popor prietenos aflat în dificultate este luată drept viclenie", a spus Razov pentru agenţia de ştiri RIA Novosti, condusă de stat.
 
Cu peste 7.500 de decese şi 74.000 de cazuri de infectare cu coronavirus, Italia este cea mai afectată ţară de epidemie după China.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

100 Comentarii

Mergeti la vot
26.03.2020, 14:02:23

nici Rusia nici China n-au vreun interes sa ajute Italia cu adevarat, dimpotriva le convine ca lucrurile sa continue asa in Europa e doar o miscare propagandista, dar sper sa-si dea seama si occidentalii (asa cum stiu deja romanii) cum sunt rusii

+30 (52 voturi)
Adrian Foangǎ
26.03.2020, 14:08:01

Dincolo de asta: de unde sa dea rusii echipamente? Ei nu au de ajuns nici pentru consum intern, ca sa nu mai spun ca din punct de vedere al tehnologiei medicale ei nu sunt la nivelul actual al Occidentului. De aceea italienii zic ca sunt gunoaie echipamentele rusesti, ca nu se mai folosesc prin alte parti de zeci de ani.

+21 (43 voturi)
Badea Scârţan !
26.03.2020, 14:49:15

Totusi, la sufocarea sistemului de sanatate italian, vizibila din Spatiu, sa afirmi despre 600 de ventilatoarea ATI ca fac parte dintr-o livrare inutila in proportie 80%, e nitel cam mult, cam exagerat, cam agresiv, cam prea progresist. De ce nu au facut Germania, Franta sau alte natiuni superdezvoltate ale UE astfel de livrari ?! Chiar si inutile in proportie de 80% ?! Eh, balmajeala nu tine intotdeauna loc de argumente logice !

-21 (49 voturi)
un cetatean european
26.03.2020, 14:09:01

https://formiche.net/2020/03/militari-russi-italia-coronavirus-kikot/ https://www.linkiesta.it/2020/03/coronavirus-russi-conte-militari-italia-aiuti/ https://m.dagospia.com/altro-che-aiuti-putin-ci-ha-mandato-i-militari-le-forniture-da-mosca-sono-solo-una-contropartita-231153 deci sunt si altii care confirma "ajutorul" rusnacilor, astia nu se dezmint niciodata. Cand trimiti personal militar expert in tactici de razboi dar nu trimiti aproape de loc personal sanitar, cand 80% e material aproape inutilizabil sau ineficient dar pe ei ii intereseaza fotografiile si sa fie cat mai vizibili in presa atunci concluzia e unica : PROPAGANDA.

+10 (24 voturi)
G M
26.03.2020, 14:16:32

Propagandă pentru țarul de la Kremlin.

+9 (19 voturi)

Vezi toate comentariile (100)