Rusia

articolul anterior articolul urmator

Aleksei Navalnîi, mesaj din anticamera coloniei penitenciare: „Totul este bine”. Cu ce îşi ocupă timpul opozantul rus

3
3 Mar 2021 19:36:46
Autor: Ion Gaidau
Aleksei Navalnîi la un tribunal din Moscova FOTO EPA-EFE
Aleksei Navalnîi la un tribunal din Moscova FOTO EPA-EFE

Opozantul politic rus Aleksei Navalnîi, condamnat în februarie la doi ani şi jumătate de închisoare, dă asigurări miercuri că „totul este bine” în centrul de detenţie în care este încarcerat în prezent, relatează AFP.

„Totul este bine pentru mine. Există chiar şi o bară de tracţiuni în curte”, scrie el într-un mesaj postat pe Instagram.

Navalnîi precizează în acest mesaj că se află într-un centru de detenţie din regiunea Vladimir, la est de Moscova, în apropiere de colonia penitenciară în care urmează să fie trimis.

După două săptămâni de carantină, el urmează să fie închis în „Colonia corecţională numărul 2”, o închisoare considerată drept una dintre cele mai dure din Rusia.

„Nu primesc scrisori, pentru moment, şi ştiu şi mai puţine despre ceea ce se întâmplă în lume decât atunci când eram la Moscova”, scrie opozantul rus.

Aleksei Navlnîi spune că îşi petrece timpul făcând crutoane pe un radiator, împreună cu alţi doi deţinuţi. O „activitate pasionantă”, adaugă el.

Nu se ştie cum a reuşit Navalnîi să posteze acest mesaj pe Instagram.

Avocata sa, Olga Maihailova, contactată de AFP, a refuzat să facă vreun comentariu cu privire la acest subiect.

„Puneţi-mi alte întrebări”, a insistat ea.

Potrivit avocatei, care l-a vizitat pe opozant în regiunea Vladimir, Aleksei Navalnîi „este bine” şi „este plasat într-o celulă de carantină împreună cu alte două persoane”, în aşteptarea trasferului său către colonia penitenciară.

Acest transfer urmează să fie efectuat în cazul în care justiţia rusă respinge ultimul apel al opozantului împotriva condamnării sale la doi ani şi jumătate de închisoare.

Un activist care denunţă corupţia, cunoscut prin anchetele sale cu privire la averile ilicite ale elitei ruseşti, Aleksei Navalnîi a revenit la Moscova în ianuarie după cinci luni de convalescenţă în Germania, unde a primit îngirjiri medicale în urma unei otrăviri cu un agent neurochimic de tip Noviciok.

Opozantul a fost arestat chiar în momentul întoarcerii în ţară şi condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare pentru încălcarea termenilor unei liberări condiţionate. Un dosar fabricat politic, a denunţat el.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Kongo-Müller
3.03.2021, 19:53:03

Bafta si eliberare rapida iti doresc.

+9 (9 voturi)
Maleficio Decenu
3.03.2021, 20:05:09

Se scape virginel,se aibe grije la pachetele de acasă să pună un cîine specializat ca detector de otravă că nu se știe de unde sare noviciocul din hiloți,e în orice caz mai sigur decât în ”libertate” cu atâta anturaj înconjurat de ”farisei”.

+4 (4 voturi)
Zdrahon
3.03.2021, 21:10:50

In inchisoare cel putin scapa cu viata , nu mai pot sorosistii sa-l ajunga . Navalnii a ales bine cand a ales Inchisoarea Rusa in locul occidentului .

-10 (12 voturi)
Modifică Setările