Rusia

articolul anterior articolul urmator

Ameninţarea nebunească a unui înalt oficial rus: Alaska ar putea fi următoarea ţintă

35
7 Jul 2022 11:31:54
Autor: Maria Ţaga
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Oficialii ruşi au început să lanseze o serie de ameninţări la adresa Statelor Unite în încercarea de a evita un proces pentru crime de război, iar înalţi oficiali au sugerat că următoarea ţintă a Rusiei ar putea fi Alaska, pe care Statele Unite au cumpărat-o de la ruşi în 1867.

Preşedintele Camerei inferioare a Parlamentului Rusiei, Viaceslav Volodin, a avertizat că Statele Unite ar trebui să ezite atunci când confiscă sau îngheaţă bunuri ruseşti în străinătate şi ar trebui să îşi amintească faptul că Alaska a aparţinut anterior Rusiei, potrivit msn.com

„America să îşi amintească întotdeauna că acolo este o parte a teritoriului rusesc: Alaska”, a declarat Volodin, potrivit Hromadske. „Aşa că, atunci când încep să dispună de resursele noastre în străinătate, înainte de a o face să se gândească: şi noi avem ceva de returnat”.

Vicepreşedintele Dumei de Stat, Piotr Tolstoi a propus organizarea unui referendum în Alaska, a declarat Volodin, potrivit RBC.

Dmitri Medvedev, secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, a dus ameninţările şi mai departe şi a făcut aluzie la o escaladare nucleară.

„Ideea de a pedepsi o ţară cu cel mai mare potenţial nuclear este absurdă şi creează ameninţare la adresa existenţei omenirii”, a spus el, referindu-se la Rusia, care deţine mai multe focoase nucleare decât orice altă ţară, potrivit Associated Press.

Medvedev a sugerat că Statele Unite nu au fost trase la răspundere pentru mai multe întâlniri sângeroase şi acaparări teritoriale şi că ar face bine să examineze propria istorie şi mai apoi să se uite la Rusia.

„Întreaga istorie a Statelor Unite de la vremurile de subjugare a populaţiei indigene reprezintă o serie de războaie sângeroase", a spus Medvedev. „SUA şi marionetele sale inutile ar trebui să-şi amintească cuvintele din Biblie: «Nu judecaţi şi nu veţi fi judecaţi... pentru ca ziua cea mare a mâniei Sale să nu vină asupra voastră".

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

35 Comentarii

defu gabi
7.07.2022, 11:56:32

Ce poate debita un muscal di$trus: "America să îşi amintească întotdeauna că acolo este o parte a teritoriului rusesc" Nu, bai muscalule... Ala a incetat sa mai fie teritoriu rusesc dupa ce voi l-ati vandut de buna voie americanilor... Mentalitate muscaleasca de interlop je@os. Dupa ce vinde rosiile in piata, se duce dupa cumparator, il bate si ii fura rosiile pe motiv "ca ar fi inca ale lui"...

+13 (35 voturi)
Andrei Tirighie
7.07.2022, 11:46:26

pt. ruși, faptul că au vândut alaska nu contează, astea sunt subtilități.

+13 (15 voturi)
Blagos
7.07.2022, 11:55:33

Alaska e pamant Rusesc . Si Hong Kong fost vandut Angliei dar tot pamant chinezesc a ramas

-25 (27 voturi)
Hastur
7.07.2022, 11:57:48

Domnule Defu. Rusii doar latra, nu au curajul sa se ia de americani la ei acasa. Abia reusesc sa miste in Ucraina amaratii.

+24 (26 voturi)
niki nikita11
7.07.2022, 12:00:36

Blagos Alaska pamant rusesc ... te uiti tu la globul pamantesc si iti face senzatia ca alaska se potriveste mai mult in rusia decat in sua sau ce? Pe unii nu-i mai incape universul.

+16 (18 voturi)

Vezi toate comentariile (35)

Modifică Setările