Rusia

articolul anterior articolul urmator

Armata rusă îşi va epuiza în curând  capacitatea de luptă în Ucraina, spun experţii militari

9
26 Jun 2022 15:38:06
Autor: Maria Ţaga

Armata rusă îşi va epuiza în curând capacităţile de luptă şi va fi obligată să oprească complet ofensiva din Donbas, spun experţii militari occidentali citaţi de Washington Post într-o analiză.

„Va veni un moment în care micile avansuri pe care le face Rusia vor deveni nesustenabile, având în vedere costurile, şi vor avea nevoie de o pauză semnificativă pentru a restabili potenţialul”, a spus un înalt oficial occidental, vorbind sub rezerva anonimatului, potrivit ziare.com. 

Potrivit rapoartelor de pe canalele ruse de Telegram şi ale ministrului adjunct al apărării ucrainean Anna Malyar, armata rusă este sub presiune pentru a aduce întreaga regiune Lugansk sub control rusesc până duminică, ceea ce ar putea explica impulsul crescut de săptămâna trecută.

Cu toate acestea,  ofensiva depinde aproape în întregime de epuizarea unor cantităţi uriaşe de muniţie, în special obuze de artilerie, la o viteză pe care practic nicio armată din lume nu o poate susţine mult timp, a spus un înalt oficial occidental.

Între timp, Rusia continuă să sufere pierderi mari de echipamente şi trupe, ceea ce pune sub semnul întrebării cât mai poate continua atacul, a spus oficialul.

Oficialii refuză să ofere un interval de timp, dar premierul britanic Boris Johnson, citând estimări ale serviciilor de informaţii britanice, a indicat că Rusia va putea continua lupta doar pentru „următoarele câteva luni”.

„Dar condiţiile trupelor ucrainene se îmbunătăţesc pe măsură ce sosesc arme occidentale moderne, în timp ce condiţiile pentru trupele ruse se înrăutăţească pe măsură ce sunt dotate cu echipamente vechi”, a spus fostul comandant al forţelor americane în Europa, generalul Ben Hodges, care acum lucrează la Centrul pentru Analiza Politicii Europene.

În următoarele luni, ucrainenii vor primi suficiente arme occidentale pentru a lansa o contraofensivă, a mai spus el.„Rămân foarte optimist că Ucraina va câştiga şi că până la sfârşitul acestui an Rusia va fi împinsă înapoi la linia din 24 februarie”, a declarat Hodges, referindu-se la graniţele teritoriilor ocupate de ruşi din Crimeea şi Donbas.

„Evaluarea mea este că în următoarele câteva săptămâni totul se va întoarce în favoarea ucrainenilor".

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

X_Files
26.06.2022, 15:53:48

--------------"Armata rusă îşi va epuiza în curând capacitatea de luptă în Ucraina, spun experţii militari"----------------- Da, bine, dupa "expertii" citati de WP ("un înalt oficial occidental, vorbind sub rezerva anonimatului" - INTOTDEAUNA "sub rezerva anonimatului") ... Rusia se gaseste in a 3-a luna de cadere economica masiva, sta cu petrolul in curte si nu-l cumpara nimeni, iar rusii manancca rumegus! Altfel, dincolo de ceea ce spun eSpertii din LaLaLand, aici, pe Terra, Rusia bate. Incet si constant, BATE!

-14 (18 voturi)
Ţepeş
26.06.2022, 16:22:37

https://ziare.com/vladimir-putin/putin-schimbare-comanda-ucraina-1748155?utm_source=Adevarul.ro-Cross-article&utm_medium=Putin+a+decapitat+comanda+trupelor+din+Ucraina+pentru+a+doua+oar%C4%83+%C3%AEn+trei+luni.+Cine+sunt+noii+generali+pu%C8%99i+s%C4%83+revitalizeze+%E2%80%9Dopera%C8%9Biunea+special%C4%83%E2%80%9D++FOTO&utm_campaign=Interpromo Putin a decapitat comanda trupelor din Ucraina pentru a doua oară în trei luni. Cine sunt noii generali puși să revitalizeze ”operațiunea specială” Dacă se schimbă conducerea armatei, a doua oară în trei luni, înseamnă totul e perfect.

+2 (2 voturi)
OmTacut3
26.06.2022, 16:16:47

De la începutul războiului dintre Rusia și Ucraina tot se scrie ca Rusia își epuizează stocurile de armament, ca nu mai are efective militare, ca ucrainenii ii bat pe ruși pe unde ii prind. In acest caz, cum se face ca Rusia a ocupat și controlează aproximativ 150.000 km2 din teritoriul Ucrainei și continua avanseze spre vest?

-4 (4 voturi)
Cip Ciprian
26.06.2022, 16:36:19

Ii blocheaza pe rusi pana la epuizare, din cand in cand Ucraina mai face un pas in spate pentru regrupare, cand nu mai au nimic de aparat pentru ca rusii rad tot. Dupa epuizare rezervelor rusesti Ucraina va trece la atac, si ce a castigat Rusia in luni bune va pierde in cateva saptamani! Una e sa cuceresti si alta e sa pastrezi ce ai cucerit, sunt costuri mari in ambele varianta si Rusia nu si le va permite la nesfarsit! Soldatii rusii sunt platiti, nu lupta pentru o cauza nobila, pe cand ucranienii lupta pentru asi apara casa si familia!

+5 (5 voturi)
lucian Marius
26.06.2022, 16:49:14

Razboiul e ca o cursa (in doi) Nu intotdeauna cel care a fost tot timpul in frunte (cu un avans minor) castiga cursa.Ba din contra.

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările