Rusia

articolul anterior articolul urmator

Bărbat descoperit aproape mumificat în bârlogul unui urs: cum a supravieţuit o lună şi modul în care a fost găsit

13
27 Jun 2019 06:17:15
Autor: Cristina Ene
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Un bărbat emaciat şi aproape mumificat, grav rănit, a fost găsit de nişte câini de vânătoare în bârlogul unui urs care îl păstra drept conservă pentru mai târziu, relatează The Siberian Times.

UPDATE Ştirea s-a dovedit a fi un fake news. Adevărul din spatele poveştii bărbatului rus despre care s-a spus că a supravieţuit o lună în bârlogul unui urs
 

Alexandr din Republica Tuva, situată în sudul Siberiei, atacat de un urs brun în urmă cu aproximativ o lună şi târât în bârlogul acestuia pentru a fi mâncat mai târziu, a fost descoperit într-o stare deplorabilă de mumie vie: emaciat, aproape descompus şi cu coloana vertebrală ruptă.
 
Aflat în pragul morţii, bărbatul a avut puterea să-şi spună numele.
 
Nişte vânători locali l-au descoperit după ce câinii lor n-au vrut să plece din preajma bârlogului. Aceştia nu s-au oprit din lătrat până când vânătorii n-au fost înduplecaţi să verifice înăuntrul adăpostului ursului unde au descoperit bărbatul gata de a-şi da ultima suflare.
 
FOTO EADaily via The Siberian Times
 
L-au dus imediat la spital unde medicii au constat că avea coloana vertebrală ruptă şi unde bărbatul a putut spune câte ceva despre el şi despre ce i s-a întâmplat. Alexandr şi-a amintit numele mic, dar nu şi vârsta, şi s-ar fi aflat în bârlog de aproximativ o lună, el supravieţuind doar cu urină.
 
Bărbatul are răni multiple şi porţiuni de piele intrată în descompunere. Cei care îl îngrijesc spun că îşi poate mişca mâinile. Alexandr a fost filmat deschizând ochii şi spunându-şi numele.
 
Nu se ştie cum a ajuns să fie atacat de urs şi dacă şi el este un vânător, bărbatul putând spune doar că a fost atacat şi ursul i-a rupt coloana după ce l-a târât în bârlog, ca apoi să-l ţină spre păstrare pentru a-l mânca mai târziu.
 
Doctorii nu-şi explică cum a putut bărbatul supravieţui unor asemenea răni.
 
Povestea bărbatului a fost relatată de publicaţia rusească Izvestia şi de agenţia de presă EADaily.
 
Totuşi un purător de cuvânt de la Ministerul Sănătăţii din Republica Tuva a spus că nu pot confirma că întâmplarea a avut loc în această regiune, întrucât cazul nu apare înregistrat nicăieri, şi că probabil s-a petrecut în altă parte.
 
În plus, în clipul din spital cu bărbatul nu pare să se vorbească în limba locală a Republicii Tulva, iar medicii i se adresează acestuia în rusă, relatează express.co.uk.
 
Alexei Demin, redactor la EADaily, a declarat pentru The Independent că a primit clipul de la o sursă locală care la rândul său l-a primit de la „prieteni vânători via social media”.
 
Demin a recunoscut că poliţia locală din Tulva a contactat publicaţia acuzând că a fabricat povestea cu ursul.
Acelaşi video în care apare bărbatul numit Alexandr a însoţit o poveste de supravieţuire incredibilă care ar fi avut loc în oraşul rus Soci şi care a fost relatată pe 19 iunie. Şi în acel caz poliţia a declarat că nu s-a întâmplat aşa ceva – ca bărbatul să fi supravieţuit îngropat sub pământ într-un cimitir.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

_Turbatu_
27.06.2019, 09:12:00

Daca nici la ursi nu le mai place de rusnaci... asta spune multe. Ce sa mai zic, noi, ceilalti co-locatari ai planetei?

-4 (18 voturi)
IonIon Codreanu
27.06.2019, 12:23:40

Dar voi sunteți oameni?!

0 (12 voturi)
Cristi Cristi
27.06.2019, 12:45:37

Comentariu considerat abuziv.

Adrian Foangă
27.06.2019, 09:25:53

Urs prevazator, isi facea stocuri.

+3 (13 voturi)
Toni de la balastiera
27.06.2019, 14:25:40

E Serbanila ca nu a postat de mult timp!!!

+1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (13)