Rusia

articolul anterior articolul urmator

Cât timp oferă protecţie vaccinul anti-Covid al lui Putin VIDEO

65
11 Aug 2020 21:55:40
Autor: Viorica Marin

Primul vaccin anti-coronavirus aprobat a fost anunţat, marţi, la Moscova, de însuşi preşedintele Vladimir Putin şi va fi livrat pe pieţele străine sub denumirea de Sputnik V, informează Reuters. Ministrul rus al Sănătăţii a precizat că, potrivit specialiştilor, vaccinul ar oferi o protecţie de 2 ani.

Numele preluat de la primul satelit trimis pe orbita Pământului aminteşte de cursa către spaţiul cosmic în care s-au angajat Rusia şi Statele Unite în perioada războiului rece.
 
Kirill Dimitriev, şeful fondului suveran de investiţii RDIF implicat în cercetarea respectivă, a declarat că Rusia a primit deja cereri din peste 20 de ţări, pentru un miliard de doze de vaccin.
 
Preşedintele rus Vladimir Putin anunţase cu câteva ore mai devreme că vaccinul a fost aprobat după mai puţin de două luni de testare pe pacienţi umani şi că una dintre fiicele sale l-a testat.
 
 
Ruşii au lansat şi o animaţie sugestivă, în care vedem în acţiune vaccinul botezat, nu întâmplător, Sputnik 5. Mikhail Murashko, ministrul rus al Sănătăţii spune că ”testările clinice au fost făcute la Universitatea Sechenov şi la Spitalul Militar Burdenko. Rezultatele au demonstrat înaltă eficienţă şi siguranţă. Toţi voluntarii au dezvoltat cantităţi mari de anticorpi şi niciunul n-a suferit complicaţii după imunizare”.
 
Ministrul Sănătăţii a precizat că, potrivit specialiştilor, vaccinul ar oferi o protecţie de 2 ani.
 
Rapiditatea cu care Rusia a obţinut vaccinul a creat suspiciuni în rândul specialiştilor din alte ţări. Potrivit Reuters, unii se întreabă dacă Moscova nu pune prestigiul naţional mai presus de ştiinţă şi siguranţă.
 
Anunţul preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, că va aproba un vaccin împotriva Covid-19 după mai puţin de două luni de testare pe oameni a provocat îngrijorare printre experţii din sănătate de la nivel mondial. Aceştia spun că, fără datele întregului studiu, este greu să ai încredere în acest vaccin, relatează Reuters.
 
Ministerul german al Sănătăţii şi-a exprimat marţi îndoiala legată de "calitatea, eficienţa şi securitatea" vaccinului împotriva noului coronavirus anunţat de preşedintele rus Vladimir Putin, scrie AFP.
 
"Nu există date legate de calitate, eficienţa şi securitatea vaccinului rus", a declarat o purtătoare de cuvânt a ministerului pentru grupul regional de presă RND.
 
Aceasta a subliniat că în cadrul Uniunii Europene "securitatea pacienţilor este prima dintre priorităţi".
 
"Autorizarea unui vaccin în Europa presupune, pe lângă dovada calităţii farmaceutice, cunoştinţe suficiente obţinute din testele clinice pentru a dovedi eficienţa sa” precum şi faptul că nu provoacă efecte adverse, a mai spus ea.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

65 Comentarii

Ciprian Florescu
11.08.2020, 22:02:00

rusii stiu ce fac. sint ei mai tembeli in rest, dar in anumite chestii chiar stiu despre ce vorbesc. situatia din us este mai rea decit intr-o tara din lumea a 3-a. opozantii lui trump vor sa faca totul ca sa faca economia praf, doar doar o sa-i mai voteze cineva. in us pe linga covid e si un mega- conflict politic. sint foarte multi care vor sa le mearga prost.

-5 (25 voturi)
Ciprian Florescu
11.08.2020, 22:06:56

problema cu vaccinul vine de la problema cu covidul si se numeste: REINFECTAREA in cazul reinfectarii e foarte greu de spus cit timp un vaccin este eficient. doar traind si vazind se va putea stabili asta. ceea ce am vazut e ca unele stimuleaza celulele T, adica anticorpii naturali. pentru asta NU ITI TREBUIE VACCIN. te duci in sauna si ai acelasi efect. soc termic si ai anticorpii. nimeni nu vorbeste despre asta si OMS, condusa de un tribal, e impotenta la capitolul asta. ce mare lucru era sa ai bolnavii bagati in saune la ora asta ca sa poti sa-ti faci o idee daca si cum functioneaza???? nu i-a interesat. US spera sa vinda vaccinul cu $40 ceea ce este EEENNNOOORMM

-4 (14 voturi)
Vadra
11.08.2020, 22:21:27

"Autorizarea unui vaccin în Europa presupune, pe lângă dovada calităţii farmaceutice, cunoştinţe suficiente obţinute din testele clinice pentru a dovedi eficienţa sa” precum şi faptul că nu provoacă efecte adverse, a mai spus ea." Oricum Rusia are cerere enorma pentru vaccin. Deci oricum europenii nu prea aveau loc la rand

-2 (10 voturi)
Vadra
11.08.2020, 22:25:50

"aceasta a subliniat că în cadrul Uniunii Europene "securitatea pacienţilor este prima dintre priorităţi". La cate 100000 de morti pe ciclu, europenii vor fi foarte greu de convins sa se vaccineze

-1 (7 voturi)
Vadra
11.08.2020, 22:29:01

Parerea mea ca romanii va refuza vaccinul. Cred ca li se va zice : Stai, Stai, Culcat, Aport !

0 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (65)