Rusia

articolul anterior articolul urmator

Ce spune Mihail Gorbaciov despre retragerea SUA din tratatul privind forţele nucleare intermediare

23
21 Oct 2018 17:41:19
Autor: George-Andrei Cristescu
Mihail Gorbaciov Foto: EPA/ARHIVĂ
Mihail Gorbaciov Foto: EPA/ARHIVĂ

Planului lui Donald Trump de a retrage unilateral Statele Unite din tratatul cu Rusia privind forţele nucleare intermediare (INF) este o „greşeală“.

Aşa spune fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov, co-semnatar al acestui tratat, în 1987, alături de preşedintele Statelor Unite, Ronald Regean.
 
„Sub nicio circumstanţă nu ar trebui să rupem acorduri vechi privind dezarmarea... Oare cei din Washington chiar nu înţeleg la ce s-ar putea ajunge? Retragerea din INF este o greşeală“, a declarat Mihai Gorbaciov, potrivit agenţiei Interfax citată de Reuters.
 
Prin tratatul INF semnat de Reagan şi Gorbaciov a fost interzisă total utilizarea rachetelor nucleare şi convenţionale cu raze de acţiune între 500 şi 5.500 de kilometri, precum şi a lansatoarelor acestora.
 
Însă Donald Trump susţine că Rusia nu şi-a respectat angajamentele şi a decis sâmbătă retragerea Statelor Unite din tratat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

23 Comentarii

Index 4.2
21.10.2018, 18:08:33

Daca Gorbaciov nu a fost cartitza CIA atunci ori a fost naiv ori pur si simplu nu a avut creierash atunci cand a pus boticu la vrajeala lui Reagan! Acum se da mare analist dar lupta e pierduta de ivani pentru totdeauna, fiind doar chestiune de timp pana cand Unchiul Sam ii linisteste si ii invata bunele maniere internationale.

-7 (7 voturi)
GAN
21.10.2018, 18:37:14

Gorbaciov a fost singurul rus cu capul pe umeri. Din nefericire gasha care il inconjura dar si opinca din teritoriu nu a inteles momentul istoric prin care Rusia putea sa devina ce este acum China: populatie indestulatoare, cultura, resurse, oameni inventivi. Continuam sa avem la granite un urs turbat iar americanii, mai precis trumpulache, continua sa-l zgandare. Interesul nu este al unei paci durabile ci orgoliu nemasurat, interese meschine si bani. Si de o parte si de alta.

0 (6 voturi)
Utilizator Adevărul
21.10.2018, 19:20:00

Comentariu considerat abuziv.

DUMITRU
21.10.2018, 19:27:18

Mike ,Gorbaciov este unul dintre cei mai mari oamenii politici in viata multumeste-i pentru faptul ca la dat jos pe Ceausescu si gasca lui ,daca nu era el acum nu mai erai pe net ,referitori la bunele maniere americane, bati campii,vezi consulatul saudit din Turcia ,ai vazut cinismul american la maxim, pierdem bani daca ii pedepsim pe sauditii ,referitor la pusul pe labe al rusilor fii linistit ,doar un dement va ataca Rusia ,clipa aceea va fi sfarsitul omenirii ,din punct de vedere militar nuclear rusii sunt superiorii americanilor ,odata cu reunificarea coreana s-a terminat cu suprematia americana in Asia ,japonezii se vor apropia de rusii pentru resurse pe care rusii le au din belsug si aproape ,viitorul va fii spre est si in Asia .

+2 (8 voturi)
cosmic
21.10.2018, 19:50:13

gorbaciov traieste de ani buni in germania (bavaria) intr-o vila pe care ziaristii o estimeaza la 7 mil euro, iar vacantele si le face in sua (miami)

+2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (23)

Modifică Setările