Rusia

articolul anterior articolul urmator

Colonel rus, suspectat că a pierdut un laptop cu informaţii militare după o noapte în oraş

2
23 May 2022 11:37:16
Autor: Lorena Mihăilă
Alexandr Kuzivanov / Foto: Baza
Alexandr Kuzivanov / Foto: Baza

Alexandr Kuzivanov, un colonel rus care conduce un departament din cadrul Institutului Central de Cercetare de la Moscova, este suspectat că a pierdut un laptop ce conţinea informaţii militare după o noapte petrecută în oraş.

Jurnaliştii de la publicaţia Baza au transmis pe Telegram că militarul a pierdut laptopul după ce a băut alături de un alt ofiţer rus în localul „Castori şi raţe” de pe strada Pyatnitskaya din Moscova.

Institutul Central de Cercetare este responsabil de elaborarea prognozelor pentru dezvoltarea ştiinţei şi tehnologiei în domeniul apărării şi securităţii statului rus. Kuzivanov conduce centrul ESIMO din cadrul instituţiei, acesta ocupându-se de studiul oceanelor, construcţia navelor civile şi aplicaţiile acestora în domeniul militar, scrie Hotnews.

Colonelul nu ştie cum sau când a pierdut laptopul

Jurnaliştii de la Baza au relatat că Alexandr Kuzivanov a sărbătorit pe 18 mai împlinirea vârstei de 70 de ani alături de un coleg din cadrul institutului în care lucrează. 

Bărbatului i s-a făcut rău pe stradă, iar trecătorii au chemat ambulanţa. Soţia sa a fost cea care a reconstituit succesiunea evenimentelor care au urmat, relatând că ofiţerul a fost dus acasă de paramedici.

Mai târziu, Kuzivanov a descoperit că şi-a pierdut laptopul, care conţinea note şi planuri pentru articole pe subiecte militare.

Colonelul a spus poliţiei că articolele erau pentru „Marea Enciclopedie Rusă”, pentru care scrie lunar articole, şi că documentele nu conţineau informaţii secrete.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

fact check
23.05.2022, 11:59:34

dupa cum se stie, ofiterului rus ii sade bine beat ... manga

+4 (4 voturi)
Kongo-Müller
23.05.2022, 13:01:21

Alcoolul ieftin iti ia mintile, iti distruge ficatul, te orbeste, si te lasa fara Laptop. Ma intreb, cum e posibil sa fi avut un Colonel alcoolic si prapadit un Laptop ? De unde l-a furat ?

+3 (3 voturi)
Modifică Setările