Rusia

articolul anterior articolul urmator

Vladimir Putin cere un răspuns simetric al Rusiei la testul balistic efectuat de SUA

5
23 Aug 2019 13:06:23
Autor: Ştefana Radu
FOTO Arhiva
FOTO Arhiva

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut, vineri, Ministerului Apărării şi altor agenţii guvernamentale să analizeze ameninţarea venită din partea SUA, ca urmare a testului de rachetă efectuat recent şi să pregătească un răspuns reciproc, potrivit Reuters.

Pentagonul a spus luni că a testat o rachetă de croazieră care şi-a atins ţinta de la peste 500 de kilometri, primul astfel de test al americanilor, după retragerea din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), pe 2 august.

Preşedintele rus a organizat, vineri, o întrunire a Consiliului rus de Securitate pentru a discuta testul recent de rachetă efectuat de Washington.

Putin a precizat că Rusia nu poate să stea indiferentă şi că discuţiile SUA legate de desfăşurarea unor noi rachete în regiunea Asia-Pacific „afectează interesele noastre cele mai profunde, având în vedere că este aproape de graniţele Rusiei”, potrivit unei transcrieri a remarcilor de pe website-ul Kremlinului. 

„Este evident că (testul american de rachetă) nu este rezultatul unei improvizaţii, ci o za într-un lanţ de evenimente planificate de mult timp”, a apreciat Putin vineri. „Asta nu face decât să confirme fundamentul îngrijorărilor noastre exprimate anterior”, a adăugat el.

„După cum ştiţi, nu am vrut niciodată, nu vrem şi nu ne vom implica într-o cursă costisitoare şi distructivă a înarmărilor”, a spus Putin.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Sorin Barbul
23.08.2019, 13:50:15

Un răspuns? Mda: mai încercați, poate vă mai explodează vreo rachetă!

un cetatean european
23.08.2019, 16:24:21

de fapt asta vor, sa-si detoneze americanii o racheta la lansare ca sa fie 1-1 .

Sorin Barbu
24.08.2019, 14:55:08

Sa reactivat bâsistul de serviciu marş leprâ .

-1 (1 vot)
Index 4.2
23.08.2019, 16:15:03

Simetric simetric, dar cu ce?

+1 (1 vot)
Nicu_4
23.08.2019, 18:35:13

pai rusii i-au fortat pe americani sa iasa din INF si dupa au testat Novator cu focos nuclear si au 2 oameni deja mortii de iradiatii ,si se plang ca americanii au reactivat o racheta veche de 40 de ani din arsenalul nuclear blocata de INF ,americanii doar au testat daca mai este fiabila racheta respectiva probabil o sa o puna in practica daca rusii mai continua prostiile ca cele de la arhanghelsk

+1 (1 vot)