Rusia

articolul anterior articolul urmator

Convorbire telefonică între Vladimir Putin şi Boris Johnson. „Este necesar să se stabilească o cooperare între Moscova şi Londra”

5
25 Oct 2021 22:28:47
Autor: Malina Gindu
FOTO: Arhiva Adevărul
FOTO: Arhiva Adevărul

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin şi premierul Marii Britanii, Boris Johnson, consideră că Moscova şi Londra trebuie să stabilească o cooperare pe o serie de direcţii, a anunţat, luni, serviciul de presă al Kremlinului, după încheierea convorbirii telefonice dintre cei doi.

„Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi premierul Marii Britanii, Boris Johnson, au avut o convorbire telefonică în timpul căreia au avut un schimb de opinii privind situaţia relaţiilor bilaterale. A fost exprimată opinia reciprocă, conform căreia, în ciuda existenţei unor probleme cunoscute, este necesar să se stabilească o cooperare între Moscova şi Londra pe mai multe direcţii”, au subliniat sursele de la Kremlin, conform Rador.
 
Preşedintele Putin şi-a exprimat regretul că nu va putea participa personal la Summit-ul COP26, conferinţa ONU pentru schimbări climatice care va avea loc la Glasgow, având în vedere situaţia pandemică din Rusia.
 
Prim-ministrul britanic a subliniat că relaţia actuală a Regatului Unit cu Rusia nu este cea pe care şi-ar dori-o, conform unui comunicat de presă al guvernului britanic. El a spus că rămân dificultăţi bilaterale semnificative, inclusiv otrăvirile de la Salisbury în 2018. Prim-ministrul a subliniat, de asemenea, importanţa suveranităţii ucrainene.
 
Liderii au discutat, de asemenea, despre situaţia actuală din Afganistan. Boris Johnson a subliniat că este important ca orice recunoaştere a talibanilor să fie condiţionată de comportamentul acestora, inclusiv de respectarea drepturilor omului.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

R e l i g u l o u s ⩾ 16 fani@Vancouver.Canada
25.10.2021, 22:33:24

Deja este... se numeste Boris & Vladimir... Pic & Poc...

+8 (8 voturi)
R e l i g u l o u s 16 ⩾ fani @Vancouver.Canada
26.10.2021, 09:10:34

Clonela ai 16?? Cred că @ce ar zice isus (alias POmpOnel) te adoră..

-15 (15 voturi)
R e l i g u l o u s ⩾ 16 fani@Vancouver.Canada
26.10.2021, 09:58:44

Iar ai luat-o de la 0 fani clonella?... keep up the good work !... ¯\_(ツ)_/¯

+16 (16 voturi)
Utilizator Adevărul
26.10.2021, 01:55:13

Comentariu considerat abuziv.

imacandi
26.10.2021, 09:01:07

dupa ce v-a umilit cu folosirea armelor chimice pe teritoriul vostru,acum cautati conditii favorabile pentru pretul la gaze. nici englezii nu mai sunt ce erau candva.au ajuns sa se faca pres doar ca bogatii lumii sa-si tina banii in UK si sa aibe preturi preferentiale la resurse

+2 (2 voturi)
Modifică Setările