Rusia

articolul anterior articolul urmator

Cosmonauţii ruşi nu vor să se vaccineze cu Sputnik-V împotriva COVID-19

16
24 Sep 2020 20:52:48
Autor: Viorica Marin
Cosmonauţi ruşi
Cosmonauţi ruşi

Cosmonauţii ruşi care vor decola pe 14 octombrie spre Staţia Spaţială Internaţională au declarat că nu doresc să se vaccineze cu singurul vaccin anti-covid disponibil pentru moment, cel produs chiar de Rusia, din cauza faptului că a fost testat insuficient.

"Cosmonauţii nu sunt liberi să ia singuri deciziile privind propria lor sănătate, medicii sunt cei care iau deciziile cu privire la vaccinare", a explicat la rândul său inginerul de bord al viitorului echipaj de pe ISS, Serghei Koud-Svertşov.
 
"Decizia de a recomanda vaccinarea cosmonauţilor va fi luată doar atunci când vaccinul va fi testat şi când va fi clar că este fiabil", a adăugat el.
 
Preşedintele rus Vladimir Putin a oferit gratis vaccinul anti-COVID dezvoltat de Rusia angajaţilor ONU, în cadrul unui discurs înregistrat prezentat marţi la ONU. Liderul de la Kremlin a pledat şi pentru un tratat internaţional pentru interzicerea armelor în spaţiu.
 
"Rusia este gata să furnizeze ONU toată asistenţa calificată necesară. În special, ne oferim să furnizăm gratis vaccinul nostru, pentru inocularea voluntară a personalului ONU şi al agenţiilor sale", a spus Putin.
 
De asemenea, liderul de la Kremlin a anunţat organizarea în viitor a unei "conferinţe online de înalt nivel cu participarea guvernelor interesate în cooperarea pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva coronaviruslui".

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

Mircea Nistor
24.09.2020, 21:12:41

"..ne oferim să furnizăm gratuit vaccinul.." . " Mă tem de ahei,mai ales când vin cu daruri..."

-1 (3 voturi)
Edmond Wolf
24.09.2020, 21:15:21

CARE ESTE SURSA INFORMAȚIEI „Cosmonauţii ruşi care vor decola pe 14 octombrie spre Staţia Spaţială Internaţională au declarat că nu doresc să se vaccineze cu singurul vaccin anti-covid disponibil pentru moment, cel produs chiar de Rusia, din cauza faptului că a fost testat insuficient.”??? Radio Erevan??? Peștii din lacu Baikal? Normal când se publică chiar și o minciună despre ceva ce se petrece în alte țări se indică sursa informației. Altfel e propagandă și politică de două parale. Rusiei i s-au solicitat până în prezent 1,2 miliarde de doze Sputnik V. Apropo: nici președintele Astra Zeneca nu vrea, cică, să se vaccineze cu vaccinul produs de firma pe care o conduce. Mă credeți?

-4 (18 voturi)
Găvrilă
24.09.2020, 21:23:59

Nu, cum sa credem unu de pe savuschina?

-2 (6 voturi)
Navrapascu Vasile
24.09.2020, 21:40:55

Comentariu considerat abuziv.

moftronix2
24.09.2020, 22:03:38

Eu am reținut că chiar Putin a spus că doar voluntarii vor testa Vaccinul rusesc....așa că mai lăsați vrăjeala.....Sunt sigur că și când se va testa Vaccinul românesc tot voluntarii vor fi luați în calcul....Nici nu cred că există o lege privind obligativitatea vaccinării....cu atât mai mult a testării vaccinurilor....Un cosmonaut nici nu are cum sa fie voluntar la testare. Statul a cheltuit pentru pregătirea lui foarte mult...

-9 (17 voturi)

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările