Cum au aflat ruşii secretele rachetelor americane Tomahawks pentru a-şi perfecţiona noile arme VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia va crea noi sisteme de bruiaj electronic după ce a analizat rachete Tomahawk americane care au ajuns în mâna Moscovei după atacul coaliţiei occidentale asupra Siriei din luna din aprilie.

Noi sisteme ruseşti de bruiaj vor fi create graţie informaţiilor obţinute în urma examinării rachetelor americane Tomahawk care au ajuns în Rusia după ce coaliţia occidentală a lovit Siriei la 14 aprilie, a declarat Sputnik Vladmir Mikheiev,  reprezentant al grupului rus Tehnologii radioelectronice (KRET).

„Noi comenzi tehnice au fost elaborate pe baza acestei experienţe (loviturile  împotriva Siriei) şi vor fi create noi echipamente pentru războiul electronic“, a spus acesta. Potrivit lui Mikheiv, aceste noi sisteme ar trebui să fie puse la punct în doi sau trei ani.

Deţinând un Tomahawk în mâinile lor, experţii au înţeles cum funcţionează care sunt canalele de legătură, transmisia de date, de navigaţie şi alte aspecte tehnice, a explocat reprezentantul KRET. Acest lucru va îmbunătăţi sistemele ruseşti de neutralizare a rachetelor.

Statele Unite, Franţa şi Regatul Unit au lansat rachete la începutul lunii aprilie, împotriva unor locaţii din Siria despre care au afirmat că erau folosite pentru producerea de arme chimice. Potrivit Ministerului rus al Apărării, din 105 rachete trase, 22 şi-au atins ţintă, iar celelalte au fost interceptate de apărarea antiaeriană siriană. Armata siriană a găsit ulterior două rachete Tomahawk neexplodate şi le-a înmânat Rusiei.

Celebrele rachete Tomahawk au fost create în anii 70 şi au fost arma preferată a armatei americane în ultimii 30 de ani, începând cu Razboiul din Golf.

Numele vine de la un tip de topor folosit de indienii Powhatan din Virginia, un grup etnic care a disparut pe la 1800.

Sunt arme de înaltă precizie, fiecare dintre aceste rachete de croazieră are o rază mare de acţiune, o lungime de peste şase metri şi o greutate de 1 500 de kilograme. 

Tomahawk pot fi încărcate cu explozive de până la 454 de kilograme şi sunt concepute pentru a zbura la înălţimi mici, din cauza aceasta sunt greu detectabile pe radar, ajung la o viteză de 885 de kilometri pe oră.  Pot lovi în ţintele care se află la o distanţă de până la 1 600 de kilometri.

Rachetele Tomahawk se ghidează graţie tehnologiei GPS.  Cea mai noua generaţie este dotată cu tehnologia prin satelit ce permite schimbarea ţintei în timp ce racheta este în zbor. Marja de eroare a acestor rachete este de doar 10 metri.  Pot fi lansate şi de la sol, dar şi de pe portavioane sau submarine.

Aceste rachete subsonice de croazieră au fost produse la început de McDonnell Douglas, au cunoscut mai multe îmbunătăţiri de-a lungul anilor, iar acum sunt produse de Raytheon.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite