Rusia

articolul anterior articolul urmator

Dezvoltatorii vaccinului anti-COVID-19 Sputnik V propun AstraZeneca să îşi combine vaccinul cu cel rusesc, pentru creşterea eficacităţii

18
27 Nov 2020 07:33:54
Autor: News.ro
Vaccin Sputnik V
Vaccin Sputnik V

Dezvoltatorii vaccinului Sputnik V pentru Covid-19 al Rusiei au afirmat joi că AstraZeneca ar trebui să încerce să combine vaccinul său experimental cu cel rusesc, pentru creşterea eficacităţii, transmite Reuters.

Potrivit Rusiei, vaccinul Sputnik V are o eficacitate de 92% în protejarea oamenilor de Covid-19, potrivit rezultatelor interimare ale studiului clinic efectuat, în timp ce AstraZeneca a anunţat că vaccinul său pentru Covid-19 a arătat o eficacitate de 70% în studii clinice pivotale şi că aceasta ar putea fi de 90%.
 
”Dacă vor efectua un nou studiu clinic, sugerăm combinarea vaccinului AstraZeneca cu vaccinul vector adenoviral uman #SputnikV, pentru creşterea eficacităţii”, a afirmat dezvoltatorii vaccinului rusesc, pe contul lor de Twitter.
 
”Combinarea vaccinurilor s-ar putea dovedi importantă pentru revaccinări”, au mai scris aceştia.
 
AstraZeneca a anunţat că ar putea avea până la 200 de milioane de doze de vaccinuri până la sfârşitul anului 2020.
 
Vaccinul britanic este considerat că oferă cele mai mari speranţe pentru multe ţări în curs de dezvoltare, datorită preţului său scăzut şi a capacităţii de a fi transportat la temperaturi de refrigerare normale.
 
Cu un număr de 2.187.990 de infecţii, Rusia este pe locul patru în lune, după Statele Unite, India şi Brazilia.
 
AstraZeneca va efectua probabil un studiu clinic suplimentar, la nivel global, pentru a evalua eficacitatea vaccinului său, a declarat directorul general al companiei, Pascal Soriot, la Bloomberg News, după apariţia unor întrebări referitoare la rezultatele studiului clinic de fază finală.
 
Principalul consilier ştiinţific al guvernului britanic, Patrick Vallance, a declarat că cel mai important lucru legat de vaccinul AstraZeneca este că a funcţionat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

18 Comentarii

Serban Mihaila
27.11.2020, 08:29:12

Cambinatia urmiazi si si faci dupa urmatuaria mietodi... Si ia butielkuta di Sputnik si si puni intr-insa vaccin produs di catri impierialisti. Iesti o cali siguri di a doviedi pierformatili ciercietarii rusesti!

0 (4 voturi)
Adrian Foangǎ
27.11.2020, 08:58:54

Ca la rusi: "hai sa amestecam astea, mai punem si-un strop de vodka, si gata vaccinu".

-2 (6 voturi)
Cetăţeanul Turmentat
27.11.2020, 09:03:59

Penibila Rusie nici nu isi da seama cat de jos a ajuns in ochii oamenilor din toata lumea.

+1 (7 voturi)
IonIon Codreanu
27.11.2020, 10:04:02

Tu chiar crezi că ești ”toată lumea”?!

-2 (6 voturi)
tomas frank
27.11.2020, 10:22:26

Sa separam partea politica de cetatenii rusi si valoarea lor din punct de vedere cultural -stiintific , sa stam strimb si sa judecam drept , atunci vom pute concluziona ca poporul rus este inteligent si creativ ! Este adevarat ca noi romanii precum si alti vecini ai Rusiei avem o istorie a relatiilor destul de intunecata , cel putin in ultimii 250 de ani !

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (18)

Modifică Setările