Rusia

articolul anterior articolul urmator

Putin, confruntat de o femeie în oraşul natal: reacţia lui când a fost întrebat dacă se poate trăi la oraş cu echivalentul a 750 de lei pe lună

68
20 Feb 2020 21:43:12
Autor: Cristina Ene
După ce l-a luat la rost pe preşedinte, femeia a cerut să facă o poză cu el
După ce l-a luat la rost pe preşedinte, femeia a cerut să facă o poză cu el

Aflat în vizită în oraşul său natal Sankt Petersburg, unde a depus o coroană la mormântul unuia dintre primii săi mentori politici, fostul primar Anatoly Sobchak, Vladimir Putin a fost abordat şi filmat de trecători. Preşedintele rus a fost interpelat de o femeie în legătură cu nivelul de trai din  Rusia.

 O femeie s-a apropiat la un moment dat şi l-a întrebat politicos: „Spuneţi-mi, se poate trăi cu 10.800 (750 ron) de ruble pe lună?”
 
„Cred că este foarte dificil”, se aude Putin spunând pe un ton scăzut într-un clip postat de presa rusă.
 
„Luaţi circa 800.000 de ruble pe lună, probabil”, spune femeia.
 
„Da, a spus Putin adăugând că există oameni în Rusia care câştigă mult mai mult şi că „cel mai mare salariu nu-l are preşedintele”.
 
Femeia care a descris situaţia ei – studiază contabilitatea în timp ce trăieşte din ajutoarele de handicap, a  început apoi să vorbească despre cheltuielile zilnice, părând să se îndoiască că Putin ştie la cât ajung acestea.
 
1.000 de ruble se duc dintr-odată doar pe alimente, în timp ce facturile pentru un apartament înseamnă cel puţin 4.000 de ruble pe lună, a explicat ea.
 
„Aveţi dreptate, bineînţeles, încă ne confruntăm cu o mulţime de probleme sociale pe care guvernul trebuie să le resolve”, a spus el.

„Atunci de ce nu faceţi asta?”, a replicat femeia.
 
„O facem, le rezolvăm”, a răspuns Putin care la final a acceptat să facă o poză cu femeia.
 
Miercuri, preşedintele rus a adus în discuţie iniţiativele recente de îmbunătăţire a condiţiilor de viaţă ale familiior, între care creşterile indemnizaţiilor pentru copii şi bani la naşterea unui copil. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

68 Comentarii

Mihai Popescu
20.02.2020, 22:17:57

Pai sa vina femeia in Romanica si sa se vada cum se traieste cu 750 lei/luna pt. ca sunt milioane de cetateni care primesc suma asta. La noi aprox. 60% din populatie treieste la pragul saraciei sau sub acest prag. Si conducatorii nostri sunt f.f. linistiti.

0 (30 voturi)
Ţepeş
20.02.2020, 22:28:14

Mda, și eu am văzut că Iohannis e f.f. liniștit.

-9 (21 voturi)
Mircea Nistor
20.02.2020, 22:33:32

Cu siguranță ai confundat iarăși vodka cu uleiul de baie.Una e să supraviețuiești cu 750 de lei în "Las" Fierbinți,alta e să supraviețuiești cu aceeași sumă în Sankt Petersburg, că de Moscova nu mai vorbesc. Chiar și mai aproape de București, la Chișinău, aceleași produse costă net mai mult decât în stânga Prutului, deși puterea de cumpărare a moldovenilor e cu mult mai modestă decât a românilor. La moldoveni, diferențele de nivel de trai sunt mai disproporționate, însă cele din Rusia sunt copleșitoare....

+9 (23 voturi)
IonIon Codreanu
20.02.2020, 22:48:17

Da, diferențele de nivel de trai sunt copleșitoare în Rusia, nici la noi nu-s ca în celelalte foste țări socialiste. Dar, nici imaginea de coșmar pe care vrei să o zugrăvești nu-i adevărată. Privește pe YouTube #Siberia Vlog periplul lui Attila și Kinga Bertici din SatulMare până la Oymyakon prin Siberia și ai să vezi Rusia reală, nu aia zugrăvită de propaganda Rusă, dar nici aia zugrăvită după propaganda americană.

-2 (14 voturi)
IonIon Codreanu
20.02.2020, 22:50:50

Încă o probă că nemulțumirile în Rusia nu mai pot fi ținute sub obroc! Putin va fi obligat să țină seama de asta când își proiectează viitorul.

-1 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (68)

Modifică Setările