Rusia

articolul anterior articolul urmator

Expert militar rus, condamnat la închisoare pentru că ar fi oferit informaţii despre modul în care agenţii FSB erau instruiţi

4
5 Jul 2020 09:48:22
Autor: Viorica Marin
Vladimir Neielov
Vladimir Neielov

Tribunalul din Sankt Petersburg l-a condamnat pe expertul militar Vladimir Neielov la şapte ani închisoare pentru trădare, deoarece acesta a oferit informaţii despre modul în care agenţii operativi ai Serviciului Federal de Securitate al Federaţiei Ruse (FSB) erau instruiţi, unei companii de consultanţă din Germania.

,,Instanţa a constatat că Neielov, pentru bani, a oferit unei companii de consultanţă din Germania, informaţii despre procesul de instruire şi pregătirea a agenţilor operativi ai Serviciului Federal de Securitate al Federaţiei Ruse", a declarat ieri, într-un comunicat de presă, tribunalul din Sankt Petersburg, după un proces care a avut loc în spatele uşilor închise, precizează TASS . 
 
Instanţa a precizat că expertul militar a fost găsit vinovat în baza articolului 275 din Codul penal al Federaţiei Ruse (înaltă trădare). Vladimir Neielov şi-a recunoscut parţial vinovăţia afirmând în fata judecătorilor că nu crede că informaţiile pe care le-a oferit erau cu caracter secret.
 
Neielov a lucrat pentru Center for Strategic Forecasting din Moscova şi s-a specializat în firme şi companii private de securitate din Rusia, unele dintre acestea desfăşurând activităţi de mercenariat în străinătate, în cooperare cu forţele de securitate ruseşti. El este, de asemenea, autorul sau coautorul mai multor cărţi despre activităţile companiilor private de securitate ruseşti în diferite conflicte din fostul spaţiu sovietic şi din Afganistan.
 
Neielov a fost adesea citat în mass-media rusă, vorbind despre compania militară privată Wagner Group (PMC), care este controlat de oligarhul rus Evgheni Prigojiin. Wagner Group a trimis mercenari în Ucraina, Siria, Libia şi în multe alte ţări din Africa.
 
Hybrid Warfare Analytical Group (HWAG) se întreabă, într-o postare pe pagina de Facebook, dacă nu cumva condamnarea lui Neielov la şapte ani închisoare, la doi ani după ce a fost arestat, are legătură cu cele mai recente informaţii apărute în presă, şi anume că o unitate specială a serviciilor militare de informaţii ale Rusiei ar fi oferit în secret recompense unor militanţi având legături cu talibanii pentru a ucide membri ai forţelor coaliţiei din Afganistan, inclusiv soldaţi americani.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Ia Ghiciti cine sunt
5.07.2020, 15:46:24

FOARTE BINE!!! BRAVO ФСБ!!! --------------------------- SECURISTILOR TRE FACUTE MULTE PUBLICE CU DOCUMENTE UNA VA SPUN EU: In razboiul DIN 1806-1812 Rusia nu a intrat in tarile Romane de capul ei cum spue toata presa marea victimizare! VICTIMIZARE FALSA!SUNT DOCUMENTE! Rusia a intrat sa-i casapeasca pe turci sub ce PAPUC ERA ROMANIA? CAND NICI MORTI NU-I PUTEA INGROPA SI DE ATUNCEA SE BATEA TOACA SI SUB CE ALT PA[PUC MAI ERA?!DAR OARE BULGARI VROIAU AJUTORUL RUSIEI CA ERAU TERMINATI?! "FRANTA A APROBAT CA ARMATA TARISTA SA INTRE IN TARILE ROMANE!" sub acte papucuri era Romania?Ghicitoare? cu ocazia semnarii Tratatului de la Tilsit de pe 25 iunie/7 iulie 1807 dintre Rusia ?i Fran?a ?i dupa întâlnirea de la Erfurt dintre Alexandru I ?i Napoleon, ?arul a capatat în cele din urma acceptul suveranului francez pentru ocuparea de catre Imperiul ?arist a celor doua principate dunarene – Valahia ?i Moldova – în cazul victoriei ru?ilor în razboiul cu otomanii din 1806-1812. De ce a mai intrat apoi Rusia la frati nostri moldoveni din nou AICEA ESTE MEGA TRAGIC,CHESTIA CA SUB ADMINISTRATIA ROMANA FRATI MOLDOVENI AU DEVENIT SI MAI SARACI ASTA PUTIN SPUS,CEVA MAI TRAGIC A AVUT LOC SI DE MAI MULTE ORI, "CE MULTA LUME SE FERESTE SA SPUNA DE O MARE TEAMA" RAMANE CA TEMA.

Ia Ghiciti cine sunt
5.07.2020, 21:17:42

TREBUIA DUPA VOI DOI SA-I LING IN DOS PE CEI CARE AU DISTRUS TARA UE-USA si apoi ma numeam patriot jigodilor. ROMANIA DUPA RAZBOI S-A DEZVOLTATA IMPREUNA CU RUSIA DUPA REVOLUTIE A DEVENIT NU PROSTITUATA CI PRESUL,GUNOIUL,VACA DE MULS SI ALTE CUVINTE OBSECENE FACUTA ""POSTA DE TOTI"" DACA II PUPAM PA ASTIA ATUNCEA MA NUMEATI PATRIOT ASA-I? GUNOAIELOR Mai papagali si fetite ca voi nu exista aveti muschi si tupeu doar fata de compatrioti, fata de straini va c@ca pe voi de fetite virgine,agarici cu pedale.

t mihai
6.07.2020, 13:50:18

"Vladimir Neielov şi-a recunoscut parţial vinovăţia afirmând în FATA judecătorilor că nu crede că informaţiile pe care le-a oferit erau cu caracter secret." Judecătorii au o fată ?

Ia Ghiciti cine sunt
7.07.2020, 16:28:25

AFARA CU UE SI USA DIN ROMANIA! NUMAI SARACIE AU ADUS DE 30 DE ANI! HOTI ROMANIEI! UAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA