Rusia

articolul anterior articolul urmator

Interpol cere arestarea imediată a miliardarului rus Serghei Pugacev

2
27 Nov 2014 09:25:23
Autor: Mediafax
Miliardarul rus Serghei Pugacev fost apropiat al Kremlinului, s-a refugiat la Londra
Miliardarul rus Serghei Pugacev fost apropiat al Kremlinului, s-a refugiat la Londra

Interpol a cerut, joi, arestarea imediată a miliardarului rus Serghei Pugacev, proprietarul a numeroase active străine, între care şi cotidianul francez France Soir, a anunţat organizaţia de poliţie internaţională pe site-ul său de Internet, relatează AFP.

Oligarhul, un fost apropiat al Kremlinului exilat în prezent la Londra, a fost plasat pe lista roşie a Interpol, care a îngheţat deja averea sa la nivel internaţional al cererea justiţiei ruse. El este acuzat de deturnare de fonduri şi escrocherie la scară mare, o infracţiune pasibilă cu până la zece ani de închisoare în Rusia. 
 
Serghei Pugacev, în vârstă de 51 de ani, este suspectat în cadrul unei anchete privind falimentul, în 2010, al băncii Mejprombank, care ar fi făcut tranzacţii dubioase scoţând active din Rusia pentru proprietarii săi. 
 
Multă vreme considerat un "bancher al Kremlinului", el a investit peste 100 de milioane de euro în lanţul alimentar de lux francez Hédiard, al cărui control l-a preluat în 2007.
 
În iunie 2014, tribunalul comercial din Paris a validat preluarea în proporţie de 100 la sută a mărcii de către firma austriacă Do & Co.
 
Omul de afaceri este cunoscut în Franţa şi pentru că a preluat în 2009 cotidianul France Soir, care a dispărut de la chioşcuri trei ani mai târziu, în pofida unei investiţii de 100 de milioane de euro.
 
Pugacev încerca să obţină de mai mulţi ani ridicarea deciziei de îngheţare a averii sale la nivel internaţional, denunţând un "raid" al statului rus, al cărui critic a devenit. 
 
Trimisă unui număr de 190 de ţări, lista roşie a Interpol cere "arestarea imediată" a presoanelor care sunt identificate, între altele graţie unei fotografii, în scopul de a fi extrădate către ţara care a lansat cererea.
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Iris IRIS
27.11.2014, 10:42:32

ha ha ha tata mare il va aresta ...

civis rumanum sum
30.11.2014, 03:05:39

Chiar asa. Borfasii tre' sa fie dupa gratii, de preferinta intr-o puscarie de negri.

Modifică Setările