Rusia

articolul anterior articolul urmator

Kremlinul renunţă la unii generali de top trimişi să captureze Ucraina. Centru de reflecţie: Mişcări ce indică o „disfuncţionalitate”

15
23 Jun 2022 12:05:32
Autor: Ion Gaidau
Generalul Andrei Serdiukov FOTO Arhivă
Generalul Andrei Serdiukov FOTO Arhivă

Kremlinul a ales un nou general pentru conducerea forţelor aeriene ruse şi examinează o schimbare majoră la nivelul structurii însărcinate cu purtarea războiului din Ucraina, scrie Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), un centru de reflecţie cu sediul la Washington.

Conform sursei citate, oficiali militari ruşi de rang înalt sunt înlocuiţi în post sub motivul că ar fi responsabili de eşecul în a captura rapid întreaga Ucraină.

Actualul şef al Districtului Militar Centru, generalul-colonel Mihail Teplinski, a fost ales pentru a-l succeda pe generalul-colonel Andrei Serdiukov la conducerea forţelor aeriene ruse.

Surse ucrainene au transmis anterior că Serdiukov a fost concediat pentru rezultatele slabe de pe câmpul de luptă şi pierderile mari suferite de armata rusă.

„Astfel de rotaţii drastice în cadrul armatei ruse, dacă sunt adevărate, nu sunt acţiuni întreprinse de o forţă aflată în pragul unui succes major şi indică o disfuncţionalitate continuă în purtarea războiului de către Kremlin”, se arată în raport.

ISW mai scrie că au loc epurări la nivelul liderilor militari ruşi, printre cei vizaţi fiind şi comandantul general responsabil de invazia din Ucraina, generalul Aleksandr Dvornikov. Informaţia referitoare la Dvornikov este deocamdată la nivel de zvon.

Jurnalistul Christo Grozev, de la portalul de investigaţii Bellingcat, susţine că Vladimir Putin a decis să-l înlocuiască pe Dvornikov după ce a auzit că acesta din urmă consumă alcool în exces şi nu mai inspiră încredere în rândul forţelor aflate în subordinea sa.

După ce a eşuat în a captura Kievul şi a cuceri rapid întreaga Ucraină, Rusia s-a reorientat către un război de uzură purtat în aceste zile mai ales în Donbas.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

IonIon Codreanu
23.06.2022, 12:28:14

Armata Rusiei este o adunătură de oameni slugarnici, neprofesioniști, hoți, puși pe căpătuială din banul statului, cu totul incapabili să facă lucrul pentru care sunt plătiți! Din fericire pentru ucraineni! Nici o dictatură nu poate gestiona valori, bazându-se doar pe loialitate față de șefi!

+3 (5 voturi)
Găvrilă
23.06.2022, 13:36:53

Doar armata rusa?...toata natia e asa...poate 1% difera fff putin

Russians, go home
23.06.2022, 12:39:51

Generalii sunt schimbati din functie cand ceva nu functioneaza. in ceea ce priveste razboiul de invazie ruso-bolsevic, e evident ca nu functioneaza nimic. Soldati neinstruiti cu moralul la pamant, lipsa de armament si munitie, lipsa de hrana, lipsa de cadre superioare competente, dezertari. Piticul Putin si slugarnicul Lavrov au o problema imensa pe care nu au cum s-o rezolve. Nici cu toti propagandistii din lume care incearca sa "vopseasca" aceasta invazie criminala, cum ar fi "brave.com-Noe-Vancouver" de la St. Petersburg. Bolsevicul raios si nespalat, care are vreo 50 de conturi dezactivate dar isi face mereu altul fiindca asta e meseria lui. Meseria de "coada de topor" .

+2 (2 voturi)
Vladescu Adrian
23.06.2022, 13:05:37

....da' le dam noi generali de top, numa' unu' si unu': - Gabi Oprea - Ilie Nastase - Neculai Ontanu - etc....

+1 (3 voturi)
Russians, go home
23.06.2022, 13:20:06

L-ai uitat pe Iordanescu :))

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările